Månggifte – ett förtydligande

Ett brev från Inger-Siv Mattson till Sveriges Radio, Ring P1

Nacka den 10 januari 2013

Till: Ring P1 Sveriges Radio, Tomas Tengby

Ämne: Månggifte. Ett förtydligande

I samband med torsdagens diskussion om centern förslag om månggifte tog programledaren upp frågan om ”även kvinnor får ha flera män.”

Inför riksdagsvalet 210 intervjuade Sveriges Radios reporter Peter Olsson den moderate riksdagsmannen Abdirisak Waberi, som i sin egenskap som rektor för den muslimska friskolan Rödmosseskolan bl a hävdat att ”flickor måste finna sig i att bli en av fyra fruar.”

På Peter Olssons fråga om ”en kvinna får ha fyra män?” svarade Waberi  ett kategoriskt ”nej” och förklarade att ”en man har tillräckligt mycket kärlek i sig för att ha fyra fruar men en kvinna har inte tillräckligt med kärlek i sig för att fyra män. Har en man fyra fruar måste han kunna ge lika mycket kärlek åt alla fyra samt kunna försörja dem. Dessutom kan kvinnor inte ha fyra män för då vet  de inte vem som är far till barnen.”

Då Peter Olsson påpekade  att ”faderskap kan kontrolleras genom DNA –prov” hävdade  Waberi att  ”vi kan inte göra om Koranen på grund av att vi fått DNA.”

Abdirisak Waberi har som riksdagsman för Moderaterna givetvis hög trovärdighet. Detta har dessutom bekräftats av att  partiets gruppledare i riksdagen  Anna Kinberg Batra  i SR P1 sagt att hon är “stolt över att ha en praktiserande muslim i sin riksdagsgrupp.”

Inger-Siv Mattson, Nacka

Svaret kom föredömligt snabbt.

Vad är det som får dig att tro att centerns månggifte i Sverige skulle vara muslimskt?

Tomas

-Pettersson tackar Tengby för svaret även om det får anses vara mindre begåvat men man kan inte få allt…

4 thoughts on “Månggifte – ett förtydligande

 1. Ja, det är till att vara aningslös, kunskapsbefriad eller både döv och blind men det är inte första gången som journalister uppvisar sådana defekter.

  Enligt Koranen 4:3 kan en muslimsk man gifta sig med upp till fyra kvinnor om han behandlar dem likvärdigt. En muslimsk kvinna kan däremot inte gifta sig med mer än en man och enligt Koranen 2:221 måste denne man vara muslim.

  Lite beroende på hur man räknar så hade pedofilprofeten Muhammed 11 eller 13 hustrur. Han gifte sig med hustrun till sin egna adopterade son (Koranen 33:37, Sahih al-Bhukari 7420) och alltså med fler kvinnor än vad hans egna uppenbarelser tillät (Koranen 4:3, 33:50, Sahih al-Bhukari 268).

  Månggifte förekom under Gammaltestamentlig tid men upphörde i Nytestamentlig, d v s för mer än 2000 år sedan men det förekommer i dag inom islam.

  1-0 till Abdirisak Waberi mot Tomas Tengby.

 2. Ska lägga mig nu men jösses vilket gott skratt jag fick. Tur att man aldrig förväntar sig något intelligent från det hållet.

 3. STATS-RADION i all sin öppenhet !!
  Intelligensnivån för medarbetarna lär ju inte ligga på en högre nivå,än programmen man sänder ut i etern ! Beviset får vi av ovanstående svar..

Kommentera