Bilder på rånaren

Idag har Aftonbladet en stor artikel med namn och bilder på den man som igår försökte råna Handelsbanken i Täby och sköt mot polis. Inget fel i det, Mårten Tammiharju, 35 är en ful fisk som varit med om både det ena och det andra tidigare. Han är född i Bro, Upplands-Bro kommun, Stockholms län, Sverige.

Grabbarna och tjejerna som rånade guldsmeden i Södertälje häromdagen och även hotade polis får dock inte vara med i Aftonbladet med sina vackra ansikten och namn.

-Pettersson undrar varför?

ab mårten

-Pettersson undrar – Vad är skillnaden i bevisläge och straffvärde mellan Södertäljerånet och ovanstående? Du ljuger Jan Helin!

jan helin

8 thoughts on “Bilder på rånaren

 1. Ni får faktiskt ursäkta men jag betraktar i alla fall Mårten Tammiharju som invandrare. Som stöd för det, det faktum att det bara finns två (2) Tammiharju (Ekås) i hela riket. Född i Bro innebär bara att han är andra eller möjligen tredje generations invandrare.

 2. Hur kan denne rent ut sagt d-a pajas sitta kvar som
  högsta chef, för en i alla fall förr i tiden stor tidning.
  ” Det är inte så det går till säger hycklaren” fast varje
  individ kan se att det är precis så det är, där förbrytare
  med nordiskt utseende hängs ut med namn och bild,
  medan Araber och Afrikaner, som dominerar på
  brottets bana alltid Pixlas

 3. I Södertälje demonstreras mot polisen som sköt bankrånaren. Typiskt. Att demonstrera mot rånarna är inte att tänka på.
  Om de hade gett fan i att råna banken hade polisen inte haft anledning att skjuta.
  Eller är det en mänsklig rättighet att råna banker och värdetransporter?

 4. Vad jag kan se nu är bilden borttagen, jag hittar den då inte iallafall. Ersatt av något bildspel med bild på poliserna inne på hamburgerkiosken där han greps. Frågan är VARFÖR de tog bort det dock. Reaktioner så som detta blogginlägg kanske? Eller den vanliga fegheten från deras sida =D

 5. Som vanligt Svenskar hängs ut med namn och bild invandrare eller andra utlänningar mörkas och pixlas. Svinpälsar är vad AB, expressen är.

 6. Ja genom att inte visa guldsmedsrånarna så försöker man väl hålla liv i den gamla klyschan att invandrare inte är överrepresenterade när det gäller kriminalitet.

Kommentera