Åtala Abdirisak Waberi (M)

”Ett Sverige där invandrarkvinnor inte sänker blicken när de möter män”

”Ytterligt förvånansvärt att Waberi inte åtalas”, skriver debattören Olle Ljungbeck i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt om kränkningar på Römosseskolan och riksdagsledamoten Abdirisak Waberi (M).

Jag har tidigare redovisat hur framförallt invandrarflickor grovt kränktes och mobbades på olika sätt vid den islamistiska friskolan, Römosseskolan i Göteborg.

Under den tid som kränkningarna och mobbningen ägde rum var islamisten och numera moderate riksdagsledamoten Abdirisak Waberi rektor för skolan. Han hade alltså ansvaret för att detta inte skulle få hända. Men lät det ske!

Anmärkningar har också förekommit efter att Waberi lämnade rektorskapet. Men inte heller då kan han svära sig fri från ansvar, eftersom han är ordförande i islamiska organisationen, Sveriges Islamiska Skolor. Genom olika uttalanden har han tydligt visat att han inte respekterar kvinnor i så måtto att de skall vara jämställda med män etc. Därför är det angeläget att Waberis skuld prövas för att medborgarna skall kunna känna förtroende för att han som riksdagsledamot hävdar svensk lagstiftning och de allmänna värderingar som delas av regeringen, riksdagen och merparten av de svenska medborgarna.

Skolinspektionen betonar att deras undersökningar har visat att inget tvivel råder om att de kränkningar som påtalats också förekommit.

För mig är det ytterligt förvånansvärt att Waberi inte åtalas även om kränkningarna upphörde, eftersom de helt klart var ett lagbrott. Vi kan väl inte ha ett rättssystem där en person som anklagats för allvarliga brott i sin tjänsteutövning, inte lagförs även om han/hon lovar att inte göra om det? Att man därtill kan bli riksdagsledamot i Sveriges riksdag innebär att respekten för den svenska riksdagen totalt havererar.

Jag kräver nu att inte minst riksdagsledamöterna svarar på detta. Jag vill inte veta av några bortförklaringar. Händelserna skall utredas grundligt. I annat fall är ert tal om likhet inför lagen och kvinnors och mäns lika rättigheter helt osant.

Jag vill se ett Sverige där invandrarkvinnor/flickor inte sänker blicken och tittar ner i marken när de möter män. Jag vill se ett Sverige där dessa kvinnor/flickor stolt och frimodigt tävlar med män på alla samhällets områden.

Den vanlige medborgaren kan inte uppfatta dessa händelser som annat än rättsröta, men också att riksdagsledamöterna håller varandra om ryggen, vad som med ett annat ord kallas nepotism.

Olle Ljungbeck

8 thoughts on “Åtala Abdirisak Waberi (M)

  1. Jag har flera gånger ställt frågor till Waberi och till det Moderata partikansliet men svaren uteblir.

    Frågorna har varit enkla. Waberi har du dubbelt medborgarskap, svenskt och somaliskt?

    Är du svensk, somalier eller muslim innerst inne?

    Jag anser att de är befogade eftersom Waberi sitter i försvarsutskottet och Sverige till helt nyligen hade fartyg och soldater utanför Somalias kust.

    • Vet att både du Pettersson och Eva-Marie gör vad ni kan. Blir bara så topp tunnor rasande när jag vet att en dylik person sitter i Sveriges riksdag.
      Men åter igen, allt som kan komma fram om honom är bara bra, allt skumrask behöver synas i sömmarna.

  2. Bra att det lyfts fram lite om den där ”somaliern” hoppas att fler vågar gräva lite djupare i hans ryggsäck.

      • ”Negern” kan väl inte gömma sig i all evighet, vi har väl rätt att få veta? Mycket mysko omkring honom, men dess mer som frågas och skrivs, ju mer besvärligt blir det för honom och 32:an.

      • Självklart har vi rätt att få veta men nya moderaterna anser väl att han är en tillgång fast deras medlemmar ifrågasätter och flyr. Fast det där med att ifrågasätta det undrar jag hur det är med det? Jag har pratat OCH mejlat till tre moderater i Malmö som alla tre inte vill ha Aberi men vad gör dom åt det??? Lite skulle jag tro.

        Jo det är mycket mysko omkring honom men moderaterna tror väl att han genererar muslimskt valboskap och så länge dom tror det och att det överväger svenska röster låter dom han hållas. Han sitter nu i riksdagen och när den dagen kommer då sticker han till ett rent muslimskt parti med dom andra islamisterna i Sverige. God natt jord.

Kommentera