En extrem bland de extrema

Miljöpartiet har med all rätt kallats det mest extrema partiet i riksdagen och det finns säkerligen spaltmetrar att skriva om partiet, dess medlemmar och deras politik. Nu låter det sig inte göras, då de uppenbart är medias gunstlingar.

Ibland är dock de extrema så extrema att media inte kan undanhålla sig en närmare granskning. En av partiets representanter som utmärkt sig mest är landstingspolitikern Ylva G Karlsson.

I början av november 2009 uppdagades det att Ylva G Karlsson beställt en föreläsning om vindkraft för landstingsledningen. 30 000 kronor kostade kalaset, men kostnaden var inte det som låg till grund för den efterföljande kritiken. Det visade sig att Ylva G hade anlitat sin egen man som föreläsare och därför anklagades hon för jäv. För att blidka revisorn, landstinget och partiet betalade hon notan ur egen ficka. Hennes förtroende i Mp förblev intakt. Källa: SRSenare samma månad hamnade Ylva G i nytt blåsväder. Denna gången uppdagas det att hon, tillsammans med en vänsterpartist, satt sig över kommunallagen och låtit sina politiska sekreterare få del av de arvoden som betalats ut till landstingsråden. Skatteverket kritiserar Ylva G för att skatteplanera och påpekar att detta är att gå utanför lagen. Inte heller nu ifrågasätts Ylva G:s omdöme. Källa: SN

I april 2012 skriver sex landstingspolitiker en debattartikel i SvD, där de kräver fri vård till papperslösa. En av de som undertecknar artikeln är Ylva G Karlsson. ”Alla asylsökande och papperslösa ska ha rätt till hälso- och sjukvård och oenigheter som ekonomi får inte stå i vägen för detta”. Så kan artikeln sammanfattas. Landstinget Sörmland meddelade 2011 att man gör en ekonomisk förlust på 150 miljoner, vilket i sig är bättre än de 230 miljoner som först nämndes. Vården kommer dock att tvingas till besparingar på 80 miljoner. Källor: SvD och Eskilstuna-Kuriren

I oktober 2012 var vår vän Ylva åter i hetluften. Denna gång under en debatt i landstingsfullmäktige där hon öppet deklarerar att Sverige saknar allt vad kulturarv heter. Källa: SN
Oavsett vad Ylva G anser om svensk kultur, så verkar hon inte leva som hon lär ut. Här ses hon nämligen i Vingåkers folkdräkt. Även om hon inte ser direkt överlycklig ut, så är hon likt förbannat klädd i dräkten.

ylva-gilander-karlsson-folkdräkt

Med tanke på Ylva G:s höga lön och det frikostiga pensionsavtal hon besitter, har hon dock råd att uppträda på ett tvivelaktigt sätt och slösa bort skattebetalarnas pengar. Hon behöver nämligen själv aldrig drabbas och påverkas av den politik hon förespråkar.

Läs lite om Mp:s integrationspolitik och var glada över att partiet inte har något större inflytande i svensk politik. Hör du det Fredrik, gå inte längre än du redan gjort.

One thought on “En extrem bland de extrema

  1. Centern har väl tagit upp kampen om det mest extrema på allvar nu de fikar väl efter MP stollars röster.

Kommentera