Barnvagn till Jollen


Som ni vet har tidningen Södermanlands Nyheter och en del andra framfört en hel del kritik mot Vinterklasen AB och dess VD Åke Holmström för deras sätt att sköta asylförläggningen Jollen i Oxelösund. Kritiken har efter genomgång visat sig vara helt felaktig och de brister som förelåg har hamnat på Migrationsverket. Det klagades bland annat på att det var kallt inomhus, det är det inte om man stänger balkongdörrar och dörrar till trapphusen, det hade en vaken SN reporter till och med kunna upptäcka. 

Ett annat klagomål var att det inte fanns barnvagnar för dem med små barn, det är kanske ett rimligt krav men inget som Migrationsverket har krävt av uthyraren Vinterklasen AB och svenska barnfamiljer får köpa sina vagnar själva och ta sig till matbutiken för att handla.

Men vi ska inte vara knussliga, en del av dem som kommer hit och söker asyl har trots allt haft det svårt så Petterssonsblogg.se har fixat en barnvagn till Jollen. Det är en vagn med stora lufthjul så det är lätt att köra i snösörjan och hjulen ger bra stötdämpning, den går att ställa in som både sitt och liggvagn, en insats för de allra minsta, en skötväska, varukorg, teleskophandtag och fyra reservhjul ingår också. Kort sagt och utan att vara barnvagnsspecialist så levererade vi en barnvagn som även kräsna kravmaskiner borde vara nöjda med.

Vi räknar med att Södermanlands Nyheter som är ett stort och rikt företag ordnar några till så är det problemet ur världen.

Hänger du på Carstorp?

barnvagn


5 responses to “Barnvagn till Jollen

 • Tony

  Ja fast dom brukar ju ha vagnar som knappt får plats
  på trottoarerna, så det borde väl vara minst en tvilling eller
  trillingvagn, av senaste modell

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Är nativiteten så hög ute på Jollen,mitt i vintern ?
  Inom djurriket är ju detta ett bevis för att de lever o.frodas.
  Tur att det nu finns en som Pettersson,med ett varmt hjärta för dessa ”krigsflyktingar”..Tror du kommer att tilldelas Nyköping stadsemblem i silver,i sinom tid.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Vet en person som ville skänka sin fina vagn till socialförvaltning men dom tog inte emot den för de ansåg att de som inte hade råd de skulle inte behöva köra med begagnat!

  Jag har kört begagnat för miljön och för min ekonomis skull.

  Gilla

 • Kurt Brüske

  De hade man kunnat köpa på ÖppenHand i Nyköping, troligtvis hitta de väl vägen till Balkan. Vad tiden lider.

  Gilla

 • HOTorpeden

  Bra initiativ Pettersson, nu är det bara för SN att ställa upp med minst 5 vagnar.
  Men, Pettersson, hur tror du att de klarar av att fälla upp den?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: