Politisk redaktör: Inget land klarar en fri invandring

Lars J Eriksson på Skånskan svarar på centerns nya idéprogram, där fri invandring är en av de viktiga punkterna.

”Inget land klarar av en fri invandring med närmast total tillgång till de generella välfärdssystemen”.

Det behöver man nog inte vara politisk redaktör på en stor dagstidning för att begripa och centerns krav har fått många negativa reaktioner, även från de egna leden. Det intressanta i Erikssons debattartikel är att han åberopar ekonomerna Jan Ekbergs och Jan Tullbergs siffror om den årliga nettokostnaden för Sveriges invandringspolitik. Mellan 60 – 100 miljarder ligger den på och det är samma kostnad som SD åberopat, men övriga partier och många journalister avfärdat. Denna uträkning är dessutom sex år gammal, så nettokostnaden lär ligga långt högre idag när regeringen Reinfeldt tagit på sig ansvaret att slå alla tiders svenska invandringsrekord.

Eriksson skriver också ärligt att denna kostnad får direkt negativa effekter på samhällsekonomin och ger exemplet att den årliga kostnaden är likvärdig med vad all vård i Region Skånes, Västra Götalands och Stockholms läns landsting kostar.

Jodå Jan, vi vet att svensk invandringspolitik har gett negativa effekter på vår välfärd, vi vet.

Källa: Skånskan

Jan Tullbergs beräkning av kostnaden för invandringen kan laddas hem här (pdf-fil)

Jan Ekbergs beräkning av kostnaden för invandringen kan laddas hem här (pdf-fil)

PS
2008 publicerade finansbranschens ledande affärstidning en artikel som baserade sig på en rapport från Storbritannien som sade att invandringen kostar långt mer än den smakar. Här erkänns det att invandringen bytte karaktär 1980, från en arbetskraftsinvandring till en flykting- och anhöriginvandring. Läs den gärna för den innehåller en del intressanta fakta. Realtid.se

3 thoughts on “Politisk redaktör: Inget land klarar en fri invandring

  1. Center partiet är endast en beskrivning av vilken del av kroppen som dom tänker med.
    Gissar att Herman Van Rump-Aj är heders medlem.

  2. Lars J Eriksson var en gång framgångsrik och duktig chefredaktör på Södermanlands Nyheter. Han ersattes av 99:an, som var en nödlösning…sedan vet vi hur det gått med journalistiken på den tidningen.

Kommentera