Minskat antal vårdplatser

Det minskade antalet vårdplatser inom landstinget Sörmland permanentas.

I slutet av 2011 bestämde sig landstinget Sörmland för att minska antalet vårdplatser med 10%. Orsaken var som på många håll i dagens Sverige, ekonomin. I somras bestämde sig landstinget Sörmland för att höja skatten med 60 öre för att klara verksamheten. Trots denna skattehöjning räcker inte pengarna och man har nu beslutat sig för att antalet vårdplatser ska bibehållas på en lägre nivå. Källa: SR

Under fredagens riksdagsdebatt lade regeringen fram ett förslag om att höja anslagen till flyktingindustrin med 9,5 miljarder. Bevisligen finns det statliga pengar att fördela, men de fördelas inte längre till den välfärd som vi svenskar finansierar med världens högsta skatter. Källa: Avpixlat

Hur länge tänker svenska folket acceptera att deras välfärd bryts ned bit för bit? 2014 finns chansen att säga ifrån på allvar, men frågan är hur långt det hinner gå innan dagens regering röstas bort?

6 thoughts on “Minskat antal vårdplatser

 1. Och så ska alla illegala invandrare ha subventionerad vård förutom de som fått PUT. I England har de problem eftersom så många barn till generationer av kusingiften börjat bli tydliga. Lägg därtill alla sjukdomar de som kommer har med sig, bl a polio, TBC, HIV, etc. Kostar multum.
  Men såg på Youtube att de fått avlastning inom psykiatrin. Många inavlade föds också med mentala sjukdomar. Flera muslimska präster har skaffat sig extraknäck (de tar hutlöst betalt) för att utföra exorcism på de drabbade. Det är mer accepterat bland muslimer att ha blivit besatt av en “djinn” istället för att erkänna psykisk sjukdom.
  Gissar att även sjukvården i Sverige snart måste erkänna att nysvenskarna blir mer vårdkrävande än man förväntat.

 2. Med tanke på att Sveriges befolkning har ökat med ca 10% på inte alltför många år så borde det istället för att bli färre platser, bli fler.
  Dubbelt illa alltså när antalet platser som ska räcka till fler blir färre…

  Men tro mig, borgarna får det här precis dit dem vill till slut. De är helt enkelt bara så mycket smartare än sina konkurrenter på vänsterflygeln som inte ens kan se ett mötande tåg när det är två meter bort.
  Efter att vi har importerat 2 miljoner individer som inte kan försörja sig själva så kommer svenska folket att ledsna på bidrags-och välfärdssamhället och de kommer rösta för att var och en får klara sig själv. Så kommer det att bli om inte alltför många år. Och det har vänstern sett till att bidra till genom sitt påhejjande av denna hysteriska invandringspolitik.

  Så snart mina kära, har vi det precis som på andra sidan Atlanten där det blir upp till var och en att dra in de pengar som ska täcka sjukhusräkningar, barn och försäkringar…

 3. 2014 eller inte, men Moderaterna med anhang håller på att avskaffa sig själva genom kollektivt självmord.

 4. Finansieras inte vården av Landstingsskatten? Det finns väl ingen direkt koppling mellan staten och Landstingen? Tror mycket av problemen i vården beror på stelbenta organisationer, för många småsjukhus och en skriande personalbrist t.ex avseende läkare. Många läkare jobbar bara 7-8 månader per år som stafettläkare och är resten av tiden i Thailand. Jag har träffat en hel del av dem där.

 5. Frågan är om det inte är ett kriminellt beteende som
  regeringen håller på med! Dom har inte gått till val på
  att vårdresurser för Svenska skattebetalare ska minskas
  ner till förmån för flyktingindustrin, hade dom gjort det, så
  skulle dom aldrig hamnat i regeringsställning!

Kommentera