En annorlunda jul


Sörmlands museum avstår den traditionella julmarknaden på Nyköpingshus och ersätter den med en annorlunda marknad.

Borta är de traditionella julattiraljerna som lockat många besökare varje år och istället kommer dessa att ersättas med berättelser om hur olika julen kan te sig i olika områden och reflektioner om vad julen egentligen innebär.

Medarrangörer är de s.k. Bergatrollen som gjorde sig kända efter att ha ockuperat en byggnad vid Skavsta flygplats 2009. Bergatrollen fick efter detta hyra ett gammalt magasin ganska centralt i Nyköping där stadens vänsterungdomar idag har sitt näste (artikel kommer snart på Petterssons). Bergatrollen kommer själva att ha en ”gratisbutik” på området som riktar sig mot konsumtionssamhället. Hela denna föreställning visar att vänstersocialismen tänker ockupera traditionen med jul och göra den i en egen version.

De besökare som väntar sig glögg att värma sig med kan glömma detta. De som står för fikat är Afarernas hjälporganisation och Bosniska föreningen. Läs mer bakom länken i ingressen.

”Vi måste hänga med i samtiden och en annorlunda jul ligger i tiden”, avslutar arrangörerna.

Källa: SR

 


6 responses to “En annorlunda jul

 • Steene

  Vi kan nog räkna med att all jul är borta om några år helt borta. Kolla här det är ju bara början. http://na.se/nyheter/laxa/1.1909703-pepparkaksgubbar-forbjuds-i-luciataget

  Gilla

 • Freja

  Vad blir nästa förändring nu? Blir det på julafton kl. 3? Blir det Kalle Anka och Knatte, Fnatte, Tjatte & Blatte nu då eller?

  Gilla

 • Law of the land

  Bergatroll, Motkraft, Afa, Nyköpingsbor mot “rasism”, samt vissa av de yngre miljöstörande, förvirrade, radikala, och utdöende nyckelskramlarna.

  Same shit, different names!

  Samma Sverigehatande kravallungar som samlas under olika suspekta bokstavsbeteckningar och konstellationer, i sin ambition att skapa motsättningar och anarki i det Svenska samhället!

  Mest skrämmande är att följande företag och institutioner underblåser Sverigeföraktet och mordet på vår kultur:
  Newmarket Town AB, Öppen hand I Nyk., Kunskapsskolan, Nyköpings kommun, Länsstyrelsen I Södermanland, dadal-arda – etiopien!

  Gilla

 • jan helin

  hoppas att det inte kommer några alls,,,,,

  Gilla

 • Blodsven

  Så att slakta våra gamla, fina traditioner är att hänga med i tiden? Dessa förbannade vänstermuppar är inget annat än nyttiga idioter i kapitalismens tjänst, för att förtrycka och förslava svenska folket än mer. Dummare jävlar tillsammans med miljömupparna är antagligen omöjligt att finna….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: