Moderater försvarar sin Waberi

Abdirizak Waberi gör en slät figur i riksdagen. Någon som sett honom i talarstolen eller i en debatt?

Fem motioner har han i alla fall lämnat in i år och dessa kan ni läsa här. Waberi har varit omtvistad sedan han kom in i riksdagen och många har undrar varför och om han kanske inte gör mer skada än nytta för partiet. Hans åsikter som baserar sig på Islam och Koranen lämnar mycket att önska i en modern välfärdsstat som det demokratiska Sverige. Denna film som florerat på nätet ett tag har satt ytterligare fokus på Waberi och moderaterna.

Nu går två ledande moderater ut och försvarar Waberi i en debattartikel. Varför han själv inte gör det får nog många att fundera och den frågan ställs av många i de öppna kommentarsfälten.

Länken till debattartikeln finner du här och självklart handlar den om att ”främlingsfientliga krafter” utsätter Waberi för påtryckningar, inte om de åsikter han faktiskt framfört. En av de två moderaterna som skrivit försvarstalet är Cecilia Magnusson. När Göteborgsmoskén invigdes förra året fanns hon på plats och hon beskriver med inlevelse på sin blogg, hur moskéer är ett välkommet inslag i det nya Sverige. Moskén kostade 67 miljoner att färdigställa och varenda krona är finansierad av den Saudiarabiska staten. Den saudiska finansministern hävdar att man gjort detta av godhet och att det inte ställts några motkrav, hmmm… På frågan om kristna skulle få bygga kyrkor i Saudiarabien svarar ministern undvikande på reporterns fråga.

Åter till Magnusson, så bar hon en traditionsenlig slöja vid invigningen och försvarade detta med orden…

Vill ni se mer av Waberi och islams rätta ansikte rekommenderar jag Slaget om muslimerna. Ni lär aldrig mer få se dokumentären på SVT, så passa på.

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

1 thoughts on “Moderater försvarar sin Waberi

  1. Del 6, visar på ett tydligt sätt hur en liten makthungrig klick av de fundamentalistiska muslimerna utnämner sig själva till språkrör för alla i Sverige levande muslimer. Går verkligen vår politiker på detta?

KommenteraAvbryt svar