Flest fattiga barn i Malmö


I Malmö och Landskrona är barnfattigdomen värst i landet. Det är resultatet av Rädda Barnens kartläggning för tionde året i rad och siffrorna är från 2010.

Det är många faktorer som påverkar. Arbetslöshet, sjukdom, föräldrarnas ställning i samhället… säger Tapio Salonen, professor i socialt arbete. Det är han som leder arbetet med Rädda Barnens rapporter om fattigdom.

I rapporten pekar han också på djupgående och växande klyftor i samhället. Mellan fattig och rik. Mellan barn till ensamstående föräldrar och barn till samboende föräldrar. Mellan svenska barn och barn i familjer där föräldrarna är födda utomlands.

– Undersökningen ger bottenbetyg åt hur vi klarat att integrera människor från andra kulturer. De har problem med att försörja sig och de problemen finns kvar allt längre perioder, i flera år, säger Tapio Salonen och fortsätter.

-Pettersson tackar för tipset från 73:an och inser att 7-partiet verkar vara på rätt väg om man vill öka klyftorna – öka invandringen. Det drabbar invandrare, arbetslösa, sjuka och gamla…om ni inte visste det så kan jag rapportera att det mångkulturella paradiset Malmö får 3,7 miljarder per år från landets övriga kommuner genom det så kallade skatteutjämningssystemet.

Vem fan säger att invandring är lönsamt?

HD.se     VK.se 


One response to “Flest fattiga barn i Malmö

  • Pica pica

    Vet inte hur det är i Malmö idag men de flesta av de invandrare jag träffar har många barn och får rejäla barnbidrag (retroaktiva föräldrapengen inte att förglömma). Trots allt är det många som ”har råd” att skicka pengar till sina hemländer?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: