Stäng

Egypten får sina älskade sharialagar…

Egyptens islamistiskt dominerade parlament har godkänt ett förslag till författning utan medverkan av liberala och kristna medlemmar. Förslaget ger muslimska präster tillsyn över lagstiftning och ger begränsningar av yttrandefriheten och kvinnors rättigheter.

Nu när parlamentet har godkänt det av muslimska brödraskapet ihopsatta förslaget, som inkluderar sharialagen som den viktigaste källan till lagstiftningen skall det inom 30 dagar gå till en rikstäckande folkomröstning inom 30 dagar.

Islamisterna jublar men var är alla PK-svenskar som jämförde det islamistiska brödraskapet med kristdemokraterna?

Troligen röstas förslaget igenom med bred majoritet och Egypterna gör naturligtvis som de vill men de som påstår att muslimer är som du och jag och vanliga muslimer gillar inte sharia borde ta sig en funderare.

-Pettersson säger att är man troende muslim så tror man på islam och islam har inget här att göra…

5 reaktioner på “Egypten får sina älskade sharialagar…

  1. Den här helt galna ideologin och POLITIKEN har vi helt frivilligt och dessutom bekostat/ bekostar,vi har inte skygglappar och öronproppar, vi är blinda och döva !

  2. Ur askan in i elden. Mubarak visste vad han gjorde när han förbjöd muslimska brödraskapet. Nu upphöjde Mursi sig sjäv till Farao och lät islamisterna stressa fram konstitutionen. När de inte kunde köra över de liberala och de andra religiösa företrädarna, vilka avgick i protest, fick de fria händer.
    För bl a kvinnor och kopter blir det tufft framöver. Visserligen blir det en folkomröstning om konstitutionen men det ”fixar” de nog.
    Nu förpassas Egypten tillbaka till forntiden – sorgligt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: