Somalierna har svårt att få arbete – arbetsförmedlingens fel

SKÖVDE. Av totalt 200 somalier i Skövde har bara ett fåtal av de vuxna arbete. ”Det behövs en handläggare med somalisk bakgrund på arbetsförmedlingen”, säger Mustaf Omar, sekreterare i Skövdes somaliska förening.

I somaliska föreningen upplever man att Arbetsförmedlingen diskriminerar somalier och att de satsar mer på andra invandrargrupper. Därför vill föreningen att en handläggare med somalisk bakgrund anställs på arbetsförmedlingen, för att hjälpa somalier till arbete.

-Pettersson inser att det inte bara är Skövdes somalier som har svårt att få jobb. Det är likadant överallt i vårt land och kraven är liknande. De vill ha en handläggare med somalisk bakgrund, sedan vill irakierna ha en, och afghanerna, syrierna, iranierna osv. alla jävlar vill ha särbehandling. Det är så klan och stamkulturen uppkommer och sedan blir det inbördeskrig. Jävla dårar – ge dem jobb, det finns massor att göra i Somalia, skicka hem den med sina krav på särbehandling, i Somalia finns det somaliska arbetsförmedlare och de arbetsökande har de kunskaper som behövs, de kan somaliska…

Skövde Nyheter

13 thoughts on “Somalierna har svårt att få arbete – arbetsförmedlingens fel

 1. Kränkande och diskriminerande att bemötas av somalisk personal på Arbetsförmedlingen! Svenskar får inte jobb, somalier får jobb på Arbetsförmedlingar.. Ska de inte anpassas och integreras till svensk arbetsmarknad?

  • Nej Osborn,det råder stor brist på Kamelfarmar,och även getaveln är sedan år tillbaka på returmarsch i Absurdistan !! Men vad som inte är,kan ju varda med 7-klöverns hjälp !!

 2. Varför åker de inte hem, nu när det är lugnt i Somaila? De kan ju börja bygga upp sitt land som är MYCKET rikt på mineraler och olja!

 3. Det är medias och politikers fel att de är här. Det finns dessvärre ingen plats för dem här. Vare sig för dem eller deras ”kultur”.

 4. Skulle vara intressant att veta om någon av Zoomalierna har ett arbete som inte staten betalar en massa bidrag till?
  Dvs ett helt vanligt arbete på den privata sidan utan någon form av lönebidrag.

 5. Bravo Petterson!…
  ”De vill ha en handläggare med somalisk bakgrund, sedan vill irakierna ha en, och afghanerna, syrierna, iranierna osv. alla jävlar vill ha särbehandling. Det är så klan och stamkulturen uppkommer och sedan blir det inbördeskrig. ”

  En strålande förklaring….
  Antalet somalier som hört talas om ”ta seden dit man kommer” tycks vara minimalt

 6. Nu är det väl så att även om de skulle få somaliska arbetsförmedlare vore det oerhört svårt att få jobb som getskötare, kathtuggare eller vattenbärare (OBS! Endast kvinnosyssla.)

Kommentera