”Moderaterna tar SD-fajten”

På ledarsidan i dagens lokaltidning har nere i Sveriges reservhuvudstad, kan man läsa ett inlägg av journalisten Mathias Bred från SNB. SNB betyder Svenska NyhetsByrån, som grundades 1948. Affärsidén är följande:

Vår huvudproduktion består av ledare med borgerlig inriktning men vi erbjuder därtill ett brett spektrum av publicistiska produkter.

Jag kan bara konstatera att Mathias Bred tillhör de PK-journalister som de senaste decennierna levt i en glasbubbla med tjockt skal och därför producerar ett undermåligt och verklighetsfrånvänt underlag.

Artikeln redovisar att moderaterna nu efter SD:s senaste framgångar i opinionsmätningarna minsann tar fajten med SD. (smaka på den ni).

Som exempel på hur man tar fajten med SD nämns statsministerns kraftiga angrepp på SD under ett tal till studenter i Stockholm förra veckan. Statsministern beskrev med visst förakt de miljöer där SD hämtar sin styrka, nämligen ”djungeltrummorna på Internet”. (Har ni hört den förut och känner ni igen det här med föraktet).

Därefter konstaterar Mathias Bred att en av de få saker SD har rätt i är ”att de övriga riksdagspartierna haft en naiv skildring av verkligheten när det gäller invandrings och integrationsfrågor”.
Ett fantastiskt ordval. En naiv skildring ?? Det handlar ju om en ren verklighetsförfalskning.

Vidare konstaterar Mathias Bred att ”det finns ett behov av att andra partier tar bladet ur munnen och erkänner att faktiskt finns problem och avigsidor med invandringspolitiken”.
Men det är ju också fantastiskt. Finns det problem och avigsidor med svensk invandringspolitik ?? Vilket uppvaknande av en person som gjort allt för att sopa problemen under mattan och ljuga sina läsare rakt upp i ansiktet tillsammans med resten av journalistkåren.

Avslutningsvis konstaterar Mathias Bred att moderaterna som ledande regeringsparti ett självklart ansvar att stoppa SD. ”Ett nödvändigt steg är att börja tala om integrationsproblemen med större ärlighet”. Just det, läs den meningen en gång till. Men har alltså medvetet varit oärliga tidigare.

Personligen ser jag med spänning fram emot kommande ”ärliga” debatter vad gäller svensk invandringspolitik. SD kommer att sopa mattan med moderaterna.

5 thoughts on “”Moderaterna tar SD-fajten”

  1. Jag tycker att Mathias Bred inte skall göra sig
    så ”bred”, för det förhåller sig precis tvärtom,
    att vare sig Moderater eller några andra partier
    vågar att ta debatten med SD. Det är bara att
    kolla alla TV soffor där man sitter och tjafsar och
    snackar skit om SD, utan att någon från det partiet
    är närvarande! Att snacka skit om ett parti är inte
    samma sak som att ta debatten med dem!

  2. Hur många har inte under en lång tid önskat en öppen och ärlig debatt om invandringen? Hur många gånger har man inte försökt få fram raka siffror om olika delar av invandringen. Alltid har politikerna då tagit fram rasistskylten istället för att svara sina skattebetalare.
    Något måste snart Rheinfeldt & Co. göra men jag är lite pessimistisk.

  3. Ja det var ju verkligen en bekännelse som heter duga !! Här står en av de egna lögnhalsarna upp och förklarar hur det hela skall gå till..Nu är frågan läser den ryggradslöse mulatten dessa rader från Sveriges reservhuvudstad?? Hoppas kan man ju alltid,även om det är en utopi !!

Kommentera