Sveriges fräckaste tjuv – plundrar butikslager

MALMÖ. Här är bilden på Sveriges kanske fräckaste tjuv.

Han har stulit cigaretter och rakhyvlar för cirka 800 000 kronor och vet att polisen jagar honom. Men tjuven fortsätter ändå att plundra butikslager trots att han gång på gång filmas av övervakningskameror och har identifierats av vittnen. Mannen, som är i 40-årsåldern, har jagats en längre tid av polisen. Utredare på kriminalsektionen vid Malmöpolisen misstänker att mannen genomfört 13 liknande stölder sedan årsskiftet i bland annat Malmö, Lund och Eslöv.

– Vi kopplar honom också till ytterligare sex sådana här stölder som inträffade förra året, säger en spanare som vill vara anonym eftersom han deltar i jakten på mannen.

40-åringens metod är lika enkel som fräck. – Vi vet att han håller uppsikt när butiker får leveranser och han går sedan in i butiken och kollar läget. I ett obevakat ögonblick går han sedan in på lagret och lägger beslag på varor som precis levererats och inte hunnit bli inlåsta, säger spanaren.

Polisen har genom övervakningsfilmer och vittnen fått fram mannens identitet. – Han är tidigare dömd här i Sverige och vistas här illegalt, säger spanaren.

Utredarna har på olika sätt fått in formation som visar att mannen är väl medveten om att hans identitet är röjd. Trots det fortsätter han med sina stölder. – Det är just detta som gör honom så fräck, säger polisinformatör Anders Lindell. Tjuven har inte heller gjort några försök att dölja sitt ansikte för övervakningskameror.

– Vi vill ha allmänhetens hjälp för att få fram information om var han vistas, säger Anders Lindell.

-Pettersson undrar varför i helvete Expressen visar en bild på mannens rygg när det finns övervakningsbilder på ansiktet.

Svaret kan knappast vara något annat än att Expressen hellre skyddar Sveriges fräckaste tjuv som dessutom är illegal invandrare än hjälper polisen och allmänheten…

6 thoughts on “Sveriges fräckaste tjuv – plundrar butikslager

  1. Tjuv? Nej, nej, det är vi svenskar som är så fast i vår strukturella rasism att vi inte förmår uppskatta kulturberikarnas guldskimrande entreprenörsanda. Ett nytt fall för Lena Sundström!

  2. Olle:
    Utgå från att det var en groda som slapp ur henne…Det finns bevisligen inga illegala i Absurdistan,högst c:a 30.000 ”papperslösa”

  3. Svenskt lyxfängelse avskräcker inte så mycket på dessa herrar. Dessutom är risken liten att åka dit och straffen måttliga. När ska vi svenskar inse att för majoriteten av jordens befolkning är ett svensk fängelse som ett lyxhotell?

    Vi måste börja tänka nytt. Idén om att helt enkelt hyra in sig på fängelser i andra länder är inte dum. Då behöver vi inte bygga fler själva. Begär in offert från 10 utvecklingsländer, Somalia också, och ta det billigaste.

Kommentera