DN låter gladeligen Åkesson sprida lögner enligt Aftonbladet


Aftonlögnen 20121106

”SD-ledaren övertygad om att somaliska flyktingar är analfabeter

Jimmie Åkesson är övertygad om att flyktingarna från det krigshärjade Somalia är analfabeter. Frågan är hur han kan veta det.Det finns nämligen inga bra siffror på den frågan, men enligt SCB har 85 procent av somaliska invandrare för- eller eftergymnasial utbildning. På 15 procent saknas uppgift, vilket kan tyda på analfabetism, men lika gärna på att de saknar papper på sin skolgång.

I går fick Åkesson chansen att skrämmas med somaliska analfabeter på Dagens Nyheters debattsida, i en artikel som påstods beskriva Sverigedemokraternas jobbpolitik. Arbetslösheten berodde föga förvånande på att flyktingar kommer hit och tar jobben. Sverigedemokraterna har liksom inga andra förklaringar än just den.

Jimmie hävdade dessutom att 200 000 personer kommer att söka asyl i Sverige den närmaste tiden. Tidigare har SD pratat om 174 500, men nu har man saltat siffrorna. Migrationsverket räknar med 54 000 under 2013. Men Jimmie har säkert andra källor.

Hur många verkliga människor som i slutändan söker och även får asyl vet vi så klart inte. Men Åkesson skriver att dessa 200 000 sökande är 200 000 för många. Noll flyktingar från kaoset och döden i Syrien, Somalia och Irak är alltså en bra siffra, för Jimmie. Stanna kvar i Damaskus!

Sverigedemokraternas antiinvandringspolitik forstätter att baseras på lögner och halvsanningar.

Skillnaden är att de numera gladeligen publiceras på DN Debatt.”

-Pettersson säger att ovanstående artikel är skrivet av Martin Aagard på Aftonlögnen, mejla honom gärna och fråga efter SCB siffror och varför Sverige Radio ljuger så in i helvete när de i Ekot 20121105 står påstår att…

”En viktig förklaring till de stora svårigheterna för somalier att få jobb i Sverige är enligt rapporten att drygt hälften av gruppen kommit till Sverige dom senaste fem åren. Dessutom har 70 procent låg eller okänd utbildning”

Eller varför regeringen ljuger så in i helvete i sin utredning när de påstår att framgår ”att närmare 70 procent av somalierna i Sverige har låg eller okänd utbildning och att sysselsättningsnivån bland dem som har förgymnasial eller okänd utbildning är mycket låg. Utbildning förklarar alltså till stor del de svaga sysselsättningstalen.”

Framtidskommisonen se sidan 29

martin.aagard@aftonbladet.se påstår alltså att somalier är välutbildade men att Jimmie Åkesson, SR Ekot och regeringens framtidskommision ljuger. Mejla gärna och fråga om han har några belägg för detta.

Uppdaterat 2012-06-07: Journalisten Martin Aagard har svarat på ett brev om ovanstående. Läs svaret så ser ni varför skittidningen kallas Aftonlögnen, de struntar i sanningen, när de har en chans att sätta åt SD och Åkesson.

Hej! Tack för ditt mail, alltid roligt att få diskutera det man skriver.
Man måste komma ihåg att utbildningsnivån hos de flyktingar som tar sig hit
inte nödvändigtvis speglar inte exakta utbildningsnivån i Somalia. Det är
väldigt viktigt. Olika grupper tar sig till olika länder vid olika
tidpunkter. Det är troligare att de är annorlunda sammansatta än att de är
lika.
Och än så länge är SCB:s siffror de enda vi har. De är inte bra. Men de
enda.
Men, och detta är också viktigt. Utbildningsnivån hos somalier är mycket
lägre än bland många andra grupper i samhället, men det är långt i från
samma sak som analfabetism! Vilket var vad Jimmie Åkesson försökte skrämma
oss med.
Vänliga hälsningar
Martin Aagård

 


5 responses to “DN låter gladeligen Åkesson sprida lögner enligt Aftonbladet

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: