Välutbildade ungdomar skickas till Norge

I ungdomsarbetslöshetens Sverige skickas nu välutbildade ungdomar utomlands.

I Oslo-området bor och jobbar redan tiotusentals svenska ungdomar, vissa med högavlönade jobb, andra skalar bananer.

Söderhamns kommun skickar nu arbetslösa ungdomar till Norge med betald resa och en månads fri hyra. Redan har cirka hundra ungdomar tagit chansen och nästan alla har fått jobb. Arbetslöse Andreas ord är desamma som en äldre arbetskamrat från Finland sa till mig en gång. ”Vi kom till Sverige på fredagen och började arbeta på måndagen”.

Källa: SR

Det vi nu ser är att välutbildade svenska ungdomar lämnar landet och in kommer somalier och afghaner som ska ges jobben som ungdomarna inte får. Hur kan man annars tolka de politiker som dagligen står och betonar vikten av att få in de nyanlända på arbetsmarknaden med hjälp av de miljarder som kastas ut?

Läs vidare om välutbildade svenskar som lämnar landet. I Mora hotas vården av att läkarna väljer att resa till Norge för att jobba. På sjukhuset i norska Tynset finns 20 läkare, 18 av dem är svenskar.

Källa: SR

Tacka tusan för att integrationsminister Myten och de övriga i regeringen står med ett leende på läpparna och förklarar hur den svenska vården skulle haverera utan de utrikesfödda läkarna. Dessa bägge nyheter är väl precis en utveckling vår regering önskar. Utbilda svenskar och låt dem sedan förgylla arbetsmarknaden i övriga världen, så plockar vi hit outbildade afrikaner och väntar x antal år och x antal miljarder innan de möjligen kan få jobb i en snabbköpskassa.

 

1 thoughts on “Välutbildade ungdomar skickas till Norge

  1. Så sant, Stefan. Dessutom står tomma operationssalar i Sverige och operationsköerna växer i brist på läkare. Och vad beror det på? Jo, Landstinget sparar pengar genom att skära ner på kompetent personal på sjukvårdssidan medan det sitter högavlönade skrivbordsanställda och vänder papper! Skrota Landstinget!

KommenteraAvbryt svar