Islam hedrar analfabetism, fattigdom och underutveckling.

I äkta muslimsk tro är analfabetism en g u d a g å v a. Den store profeten Muhammed nämnde sig själv som ”en av Allah utsedd representant för analfabeterna” (Bukhari 3 :34:335), ytterligare en Hadit Sunaan ibn Majah (5:4290) uttalar att Allah älskar framför allt analfabeter.

Bildade människor hatade han däremot, varför de obildade också har begåvats med företräde till Paradiset. Orsaken tycks vara, att Muhammed ville framhålla just de obildade, för att hans irrläror inte skulle avslöjas.

Om en sådan bildning hade uppstått skulle inte hans ”religion” ha överlevt, om kritik hade tillåtits. I vart fall tyddes det så av moderna religionsforskare. Även i berättelserna om Muhammeds liv i förordet till min koran, i översättning av KV Zetterstén, hans oförkortade översättning, som blev färdig den 15 november 1917, antyddes detta.

Där polemiserade Muhammed mot både judar och kristna. Att vederlägga judarnas påståenden med verkliga skäl var omöjligt, och därför dekreterade Muhammed helt enkelt, att det var Gud som meddelat både de äldre profeterna och honom själv sina uppenbarelser (2 : 81; 5:48) och att varje försök till kritik således var fullkomligt orimlig.

Det är från den här tiden som Muhammeds judehat härstammar. I allmänhet fann han de kristna mindre osympatiska än judarna, som han ansåg ha en benägenhet för intriger och ränker av alla slag.

Aytollah Khomeini sa en gång de visa orden, ”Ekonomi är en sysselsättning för åsnor.” Det stämmer väl rätt bra, eller hur Ali 1948.

Jag har tillbringat tillräckligt med sömnlösa nätter med att försöka lösa detta pussel, men förgäves. Jag lämnar det till läsaren att utreda och komma fram till en logisk slutsats.

Källa Politically Incorrect Florian Euring

Aytollah Khomeini einst weise sagte “Wirtschaft ist eine Beschäftigung von Eseln.”

Olli tackar Lars Å Månsson för uppslaget och för översättningen av det mesta.

Muhammed

40 thoughts on “Islam hedrar analfabetism, fattigdom och underutveckling.

 1. Av de muslimer jag har haft det (tvivelaktiga) nöjet att debattera med på olika forum har ingen kunnat komma med någon vettig diskussion och det lilla mening som funnits i inläggen förirrade sig bort i mängden invektiv, profaniteter och felstavningar. Det är som att samtala med någon som inte kan bättre än att utstöta gutturala ljud, grymtningar och harklingar, istället för att tala ett mänskligt språk. Att tala, läsa och skriva är bland de grundläggande saker som skiljer människan från djuren, och behärskar man inte det så står man inte speciellt högt på evolutionsstegen. Nu inser jag att de flesta muslimer man möter på dessa forum har knappt kommit över femtonårsåldern, men som sjuåring läste jag redan skönlitteratur för vuxna, så det är knappast någon ursäkt.

 2. Tråkigt att Ali uppfattade informationen om hans ”heliga” profet med sådan vrede !!
  Här hade Pettersson vänligheten att på ett öppet vis ge oss ”otroende” svenskar,en saklig redogörelse…Och vad händer ?? Ali far i taket,och omger sig med vokabulär,som vore vi redan i det ”Helvete”,han dagligen hotar oss med !!
  Kan någon förklara detta ?

 3. I GT i Uppenbarelseboken står det om den yttersta tiden om den ”Falske profeten som lierat sig med Satan” Det är ganska uppenbart vilken profet som åsyftas! Hans namn börjar på M…

 4. När IDF-chefen för Generalstaben, Benny Gantz, på söndagen sa att “Israel är inte intresserad av upptrappning för själva sakens skull” i Gaza, låter det trovärdigt. Det fanns inga indikationer de senaste veckorna att IDF planerade en upprepning av vintern 2008-2009 Operation Cast Lead
  avseende anfall på Hamas. Israel har helt enkelt varit inriktad på andra håll – på Irans strävan gällande Bomben, på osäkerheter i Egypten, på Bashar Assads dagliga massakrer på sitt eget folk i Syrien.

  Sju år efter att man lämnade Gaza är Israel ställt mot ett ledarskap som har utnyttjat varje tillfälle att beväpna sig med bara en fiende i åtanke – Israel – och att förbättra kapaciteten av sina raketer för kunna skada civila israeler. Förr eller senare har därför Gantz och andra israeliska ledare sagt under de senaste månaderna att Israel möjligen måste genomföra ytterligare en markoffensiv.

 5. Ali 1948

  Du är förbanne mig den största skitstövel som gått i ett par skor. Nu ligger du risigt till för att bli portad. Jag ska ta upp det med de andra idag.
  Vi kan inte slösa vår tid på en sån idiot som du.

  • Vad glad jag blir när du tappar hakan.
   Ja du. Du klarar ju inte av en demokratisk debatt. Jag förstår att du vill tysta ner mig. Och blockar ni mig så sparar jag bara tid.

   Vill du inte ha svar på tal? Vill du fortsätta lura svenskarna på ditt jävla hat?

   Orein. Du är vad du heter =)

   • Vi kanske ska ta och visa filmen om Ali och hans åsnor. Det var ett tag sedan sist. Om man har debatt Ali, då kan man inte blanda in sagornas värld. Då gäller det rena rama fakta och inget annat. Jag tror inte att du någonsin har kommit med någon fakta, och du har heller aldrig besvarat något som handlar om fakta. Det finns mycket i det här inlägget du har kunnat svara på. T.ex. vad som står i de Haditer som finns i inläggets ingress. Men inte ett ord om detta. Istället håller du och dina idioter till arabarslen på att hetsar fram ett
    nytt Gazakrig. Om inget händer när det gäller den
    folkrättsvidriga terrorbeskjutningen av den israeliska civilbefolkningen, så kan Israel tvingas att gå in i Gaza med
    marktrupper. Det triggas redan nu av att Qatars oärliga
    finanschef en stor fet arabisk shejk, är där för att ge Hamas pengar till vapen. Skyll då er själva, när Israel piskar skiten
    ur era Gaza-araber under några veckor, det har ni ju tiggt om både länge och väl.

   • Orein. Du är fullständigt borta. Om ni tjatar på islam så är det vettigt att diskutera koranen för det är den vi tror på. Om ni ständigt tjatar på det som ni brukar kalla för sagor så är det vettigt o relevant att diskutera innehållet ur Koranen som ni kallar för sagor.
    Vad ska man annars diskutera?

    O nu var det du själv som gick in på en annan fråga. O du glömmer att anklaga terroisten israhell. De mördade ju nyligen några palestinier. Och har nu fått vissa raketer på sig. ATt diskutera om vem som börjat kommer bara att leda till att alla skyller på alla.

 6. Måste vidarebefordra ett citat av Wernher von Braun. När jag såg rubriken ”Islam hedrar analfabetism…” gjorde jag en association, kanske långsökt men.. ”Människan är den bästa dator vi kan ha ombord på en rymdfarkost och den enda som kan massproduceras med outbildad arbetskraft.”

  • Det är du som påstått dig vara civilekonom, inte jag.
   Jag har till största delen varit produktionsingenjör på byggnadsarbetsplatser, och därför på kvällstid läst in 40 poäng ekonomi, för att ha bättre koll på byggarbetsplatsens ekonomiska förutsättningar, men i grunden är jag ingenjör och tekniker.
   Varför tror du Khomeini ger sig på just ekonomjobbet.
   Du kan ju tyska har du ju påstått. Då kan du gå ner på ursprungsartikeln till under den sista rätt stora bilden. så hittar du det jag varit vänlig nog att ange på tyska för dig som ju är lite Nazist och har språket i generna.
   Men varför detta påstående mot ekonomer? Nej jag kan inte ändra i originaltexten, den är låst, liksom den här blir för dig.

  • Ali, Khomeini har inte dömt någon enskild. Han tyckte bara att
   “Ekonomi är en sysselsättning för åsnor.” Det betyder ju att alla som sysslar med ekonomi, omfattas av hans Fatwa. Men det förklarar ju också en hel del av dina åsneliknande svar. En åsna kan ju inte prestera sånt som vi människor kan, men de är som du, enfaldiga men istadiga.

 7. Mäh Olli. Hur trovärdigt är det med översättaren KV Zetterstén, hans oförkortade översättning, som blev färdig den 15 november 1917 ?
  Var inte Zetterstén jude? O du vet hur mycket judar har muslimer.

  Vet du inte att det första ordet som kom ner till Mohammed är ”Iqra” som betyder läs? Allahs första ord och påbud till människorna är just läs och lär dig. Lär dig med pennan. ”Allama el insana belkalam”. ( Koranen 96: 1-5)

  Era lögner faller alltid som en sten.

  • Åter igen framkommer sambandet mellan Islamismen och Nazismen hos Ali1948.

   Karl Vilhelm Zetterstéen, född 18 augusti 1866 i Orsa, död 1 juni 1953, var en svensk orientalist och universitetslärare. Zetterstéen är idag mest känd för sin svenska översättning av Koranen, som publicerades 1917 och kommit ut i flera upplagor.
   Hur många judiska namn ser du här Ali, och varför tror du att han är jude, mindervärdighetskomplex kanske. Vet du var Orsa ligger?

   Biografi över KV Zetterstèen i Wikipedia

   • Orein. Vet du inte att man kan vara en svensk jude? Finns inte det i din logik?

    Varför inte hänvisa till översättningar som är utförda av kunniga muslimer? Då får du den version som vi lär ut till våra barn?

    Tänk om Zetterstén var en muslimhatande människa. Tror ni inte att han vinklar ? o i så fall har han vinklat fel i så många år.

    Det finns inget som garanterar att denna man varit frå fri sånt.

   • Stackars dina barn ali, när vi läser Astrid Lindgrens böcker för våra barn då läser du våldslektyr för dina.

   • EM. Ditt skitsnack upphör aldrig. Om du aldrig läst koranen så har jag svårt att tänka mig att du har förståelse för vad jag läser för mina barn.

   • Rätt och slätt våldslektyr bjuder du till dina barn, har du ett hjärta av sten? Hur lågt kan du sjunka ali att göra så till och med för dina egna barn?

   • Du tror att det är våldslekyr. Men eftersom du inte läst koranen utgår jag från att du bara ljuger och har fel uppfattning.

  • Hur fick Muhammed detta ord skickat till sig? Varför brydde han sig då aldrig om denna uppmaning? Nej jag vet inte vad det första ordet från Allah var, han har i vart fall inte skickat något till mig. Sluta upp med att anse er djävla sagoskit till ideologi är sanning, och att fakta och beprövad vetenskap är lögn. Uppträd åtminstone med ett uns värdighet, och skippa ditt skitsnack om sagor.
   Förresten nu har du barn i pluralis igen , alltså minst de två jag hävdat att du har sagt dig ha, har du mer än tre är du asocial, och mer än fyra översexuell plus gravt asocial.

   • Jasså du? Erkänner du inte det jag precis sagt kan du fråga runt o runt o få samma svar.

    Islam har detta påbud. Sedan får varje människa välja o följa det eller inte.

  • Sedan1917 hade ingen ny översättning av Koranen kommit ut. Hjärpe berättar att Christopher Toll drev fram en nyutgåva av Zetterstéens översättning 1979. Då hade ju en hel del hänt sedan 1917. 1998 kom så Bernströms översättning av Koranen, Koranens budskap, som fokuserar på hur de nutida svenska muslimerna ska förstå budskapet. Muhammad Asads kommentar återfinns i den och Hjärpe beskriver översättningen snarast som en parafras, eller predikan, och inte en egentlig översättning. Bernström själv lämnade katolicismen för att den reformerades och Hjärpe nämner att det då är intressant att han faktiskt själv reformerade islam genom sin översättning. Jan Retsö, professor i arabiska i Göteborg, diskuterar också Bernströms översättning och nämner att Zetterstéens översättning naturligtvis inte är neutral utan präglas av att följa en sunnitisk teologiförståelse.

   och nämner att Zetterstéens översättning naturligtvis inte är neutral utan präglas av att följa en sunnitisk teologiförståelse. Är det detsamma som en judisk variant av koranen. Nej det är din medfödda Nazism och islamism som kommer fram här, att det alltid är en jude bakom allt elände. Att göra fred är möjligt nu. Se mitt inlägg om ”De harmlösa raketerna från Gaza”

   Ännu har du inte svarat på var Orsa ligger.Det är en ganska känd ort i Sverige. Det har också en ytterligare betydelse.

  • Nej jag har aldrig träffat på det ordet, eftersom jag inte tidigare haft någon kontakt med din skruvade religion och ideologi. Ljuger jag då Ali? Då är det något i varje inlägg som du också ljuger om. Men min fråga var ju hur Allah meddelade sin pedofil, eftersom han var analfabet. Inte tog han heller till sig det du skriver att Allah meddelade. Eftersom jag inget sett om att han var döv, så misstänker jag att om något meddelande skickades från Allah, så var det i skriftlig form, och tog nog vägen om någon mer bildad än Pedofilen, eftersom han av fri vilja eller om han var för dum aldrig kom att lära sig läsa och skriva, utan förblev analfabet och som det står i ingressen.
   I äkta muslimsk tro är analfabetism en g u d a g å v a. Den store
   profeten Muhammed nämnde sig själv som “en av Allah utsedd representant för analfabeterna” (Bukhari 3 :34:335), ytterligare en
   Hadit Sunaan ibn Majah (5:4290) uttalar att Allah älskar framför allt analfabeter.

 8. Det här är centralt för det som står i inlägget, och inte är påhittat av mig, utan finns att läsa på tyska i den angivna länken.

  Orsaken tycks vara, att Muhammed ville framhålla just de obildade, för
  att hans irrläror inte skulle avslöjas.

  Om en sådan bildning hade uppstått skulle inte hans “religion” ha överlevt, om kritik hade tillåtits. I vart fall tyddes det så av moderna religionsforskare.

 9. Islam är ingen religion. Det är ett politiskt maktsystem. När jag började studera Koranen var det första jag frågade muslimska vänner: ”Hur i all världen får en muslim möjlighet och tid att leva ett utvecklande liv med studier, arbete och familj?” Koranen detaljstyr sina troendes hela liv, t o m hur de ska gå på toaletten. Det är sjukt! Här kan man tala om att göra om mänskliga individer till ett fanatiskt kollektiv. Inte konstigt att de 57 islamska länderna aldrig nådde fram till upplysningstiden.

  • Jag hann aldrig läsa Koranen som jag fick i gåva av en imam när jag läste religionskunskap, min jättestora hund plockade ner den från bokhyllan och tuggade sönder den. 😀

 10. Islam låter mer som en sekt än en religion. Inte umgås med eller gifta sig med någon utanför sekten, såvida inte umgänget tjänar till att omvända den otrogne. Inte läsa andra skrifter eller se filmer som skulle få människor att börja tänka självständigt och ifrågasätta. Den som lämnar en sekt dödförklaras – i islams fall bokstavligt. Förklara alla som inte tillhör sekten som onda. Att ha islam som rättesnöre i lag och politik vore lika smart som att Jehovas Vittnen som bestämde hos oss i västvärlden.

Kommentera