SD vinner på missnöjet

Jimmie Åkesson spelade en anonym roll i parti­ledardebatten. Men i skuggan av de ­stora partierna har Sverige­demokraterna ryckt fram ordentligt i opinionen. – Vårt mål är att bli riksdagens tredje största parti 2014, säger Åkesson.

Det käftades rejält mellan alliansregeringen och den rödgröna oppositionen under gårdagens partiledar­debatt i riksdagen. Men i en sak är de överens – kritiken mot Sverigedemokraternas invandringskritiska profil.

Men samtidigt som han hade alla emot sig kunde SD-ledaren Jimmie Åkesson vara nöjd över att hans parti gått framåt i flera opinionsmätningar på sistone. I Aftonbladet/United Minds mätning fick partiet i veckan 9,9 procent. I valet 2010 fick de 5,7 procent.

– Pettersson tycker Aftonbladets artikel verkar desperat. Om folk är missnöjda röstar de så klart på ett annat parti, det kallas demokrati om inte AB fattat det. Frågan är varför SD bara har 10 % i opinionsmätningarna. Det är alldeles för lågt med tanke på att vi bara har två alternativ – SD och de andra…så kurvan kommer att fortsätt uppåt, långt upp.

4 thoughts on “SD vinner på missnöjet

  1. Brevet är en aning överdrivet i PK-pressen av naturliga skäl.Man kan,och det vill han säga med sin skrivelse, driva en politik,utan att använda sig av könsord och svordomar..Detta borde varje medlem som deltager i ett partiarbete ha i huvudet.Nu har det ju visat sig att några av dessa personer,som han söker vända sig till,tydligen går efter ett eget partiprogram.
    Minns när Feldt (s) sade följande ”någon djävla ordning måste det vara i ett parti”

  2. Desto fler av svenskarna som får se den riktiga sanningen desto fler kommer att börja fundera på vad som händer.

    Därför är en mediakanal så otroligt viktig, desto närmare valet vi kommer. Ty PK kommer bara bli desperatare och desperatare ju närmare valet vi kommer. Att då kunna kanalisera ut sin information är väldigt viktig.

    När nu Åkesson tackar sina medarbetare på sitt speciella sätt så kanske det inte blir så många som i ur och skur delar ut flygblad.

  3. Jag tror att det är en snöbollseffekt vi ser. Ju högre siffror SD får desto fler kommer att rösta på dem i valet 2014. Hittills har 7-klövern och media frenetiskt kämpat för att göra SD till ett extremt och skumt parti och många har varit tveksamma till att stödja SD. När det gäller den vansinniga invandringen är många väljare emot och då finns inget annat alternativ än SD.

Kommentera