Kraftig brand på Hårds väg

MALMÖ. Tjock svart rök vällde ut från en övertänd lägenhet på Hårds väg på måndagseftermiddagen den 3 september. Larmet kom in till SOS Alarm vid 16.40-tiden. – Det brinner rejält, jag såg lågor slå ut genom fönstren och nu verkar det som att elden sprider sig till balkongen på våningen ovanför, säger Mona Moussaoui som befinner sig på platsen.

Branden började i en lägenhet på femte våningen och spred sig sedan via balkongen till sjätte våningen. De boende i huset lämnade sina lägenheter när branden spred sig. – Den lägenheten kontrolleras nu. Det har varit en kraftig brand, säger Anders Kindberg, inre befäl vid Räddningstjänst syd klockan 17.10.

Genom att skicka in rökdykare och använda stegbilar fick räddningstjänst stopp på branden. Klockan 17 var båda lägenhetsbränderna släckta och räddningstjänsten övergick till att ventilera huset. Lägenheter på fjärde, femte och sjätte våningen ska ha rökskadats. En person behövde medicinsk vård för lättare rökskador efter branden. Polisen har spärrat av området för teknisk undersökning, eftersom de misstänker att branden kan vara anlagd. Det ska inte finnas någon hotbild mot de boende på platsen.

–        Pettersson vill bara berätta att polisens misstanke var riktig men det har ljugmedia glömt bort att följa upp. Hasim Sejdi, 57 har erkänt brottet. 

Hasim är svensk medborgare men behöver trots många år i Sverige bosnisk tolk vid kontakt med svenska myndigheter. Är det inte dags att införa krav på språkkunskaper för den som vill bli medborgare som regeringen lovade innan valet. HÄR 

 

Kommentera