Satsning på skolor i invandrartäta områden

Skolborgarrådet i Stockholm satsar nu flera miljoner på utsatta skolor i de mångkulturella förorterna och skär samtidigt ned på resurserna till elever med särskilda behov.

“De ger med ena handen och tar med den andra”, skriver två företrädare för den privata vårdgivaren Magelungen.

Lotta Edholm (Fp), skolborgarråd i Stockholm, har beslutat att kommunen ska satsa flera miljoner på skolor i utsatta områden (läs mångkulturella förorter). Samtidigt beslöt Stockholms utbildningsnämnd att skära ned summan på det belopp som Stockholm skolor kan söka för elever med särskilda behov. Orsaken är att pengarna är slut och nu riskerar kommunen att inte kunna följa den nya skollagen som säger att elever med särskilda behov har rätt till stöd.

De bägge artikelförfattarna ser inga andra orsaker till beslutet än att nedskärningen beror på de utökade resurser som läggs på utsatta områdena (läs mångkulturella områdena) i Stockholms kommun.

Tyvärr blir det allt vanligare att resurser tas från olika områden för att istället finansiera den situation som uppstått i skuggan av åratal med misslyckad och överdimensionerad invandringspolitik. Inte ens i Sverige växer pengar på träd, men som vi alla vet handlar politik om prioriteringar. Var prioriteringarna allt oftare hamnar blir vi allt mer smärtsamt medvetna om.

Källa: SvD

One thought on “Satsning på skolor i invandrartäta områden

  1. Eftersom politikerna styr våra media kommer det att ta tid att få veta något om alla påsar de har nallat ur för att mörka kostnaderna för invandringen. Jag är övertygad om att vi får se mer av detta.

Kommentera