För Sverige mot medeltiden

För Sverige i tiden är antaget som kungligt valspråk av Carl XVI Gustaf men Pettersson undrar om inte vår nuvarande kung för Sverige mot medeltiden…

Den 3 oktober 2011 delade vår kung Carl XVI Gustaf ut en utmärkelse ”Bronsvargen” för stöd till scoutrörelsen till kung Abdullah av Saudiarabien  och vad Saudiarabien står för vet vi alla.

Den 18 oktober 2012 vägrade kungen, trots att han vid alla tidigare tillfällen gjort det, att dela ut pris till den unga miljöaktivisten Alva Snis Sigtryggsson 19, för Årets Miljöhjälte på Ulriksdals slott. Anledningen var att Alva kämpat för Ojnareskogen på Gotland genom civil olydnad. 

Civil olydnad är alltså enligt kungen värre än det Kung Abdullah står för…vad i helvete har han för rådgivare om han nu har några???

6 thoughts on “För Sverige mot medeltiden

  1. Vi ska ha en sak klar för oss, att när det gäller utrikes frågor så följer kungen strikt UD:s rekommendationer. Eftersom Sverige höll på att sälja en vapenfabrik till Saudi så tyckte väl UD att kungen som ordförande i World Scout Foundation kunde hänga lite krafs runt diktatorns hals.

    I inrikes frågor är han sin egen och jag tycker att det var rätt och riktigt gjort att han inte premierade en snorvalp utan demokratisk insikt. Att sedan kulturmarxisterna i media skränar i falsett indikerar bara att han gjorde rätt.

    Jag tycker kungen gör ett bra jobb och han är inte minst viktig som symbol för Sverige. Det är i den egenskapen som samhällsomstörtarna bedriver hetsjakt emot honom och hans familj. Jag tyckte han var svag i början men han var knappt torr bakom öronen när han besteg tronen och han har tagit sig med åren. Victoria tror jag kommer att bli ännu bättre, om vi fortfarande har ett rike då det är dags.

    Att statschefen är viktig som symbol kan vi inte minst lära oss av Spanien där Juan Carlos inte bara återinförde demokratin utan även stoppade en statskupp som syftade till att återinföra fascismen. Det är den samlande gestalten som även landsförrädarna i Sverige fruktar.

    Och ärligt talat vad skulle vi ha istället? Reinfeldt? Bildt? Persson? Olofsson? Malmström? Sahlin? Lööf? Winberg? Schyman? Jag tror jag spyr snart.

  2. De sa på nyheterna att Kungens advokat också är kalkbrytningsbolagets advokat. Där har vi en bra förklaring.

  3. Calle 16 kommer inte att gå till historien,som en av Sveriges mest berömda regenter !!
    En besvikelse för hans farfar,som var en viljestark och ärlig rätfram kung.

    • Jag förstår kungen det känns fela tt belöna sådan här bråkmakare som ska ställa till jävelskap överallt.

  4. Jag undrade just det samma när jag just såg spektaklet på Rapport och var det mer än jag som såg Silvia i slöja sidan om arabkungen?? Antingen hade hon det eller så får jag köpa nya glasögon.

Kommentera