Misslyckad integration?

Professor Jan Ekberg hävdar att Sveriges misslyckade integrationspolitik kostat svenska skattebetalare åtskilliga miljarder och kommer så att göra i många många år.

Jan Ekberg, professor i nationalekonomi, jämför dagens invandringspolitik med den på 50, 60 och 70-talen.

Skillnaden mellan vad invandrare bidrar med och vad de genererar i kostnad ligger på 40-50 miljarder. Han hävdar också det vi redan vet, nämligen att dåtidens arbetskraftsinvandring har bytts ut mot en anhörig- och flyktinginvandring. Som två bidragande orsaker till dagens misslyckade integrationspolitik nämner Ekberg den svenska naiviteten och det generösa välfärdssystemet.

Egentligen skriver inte Jan Ekberg något vi inte redan vet och precis som vi gör, skriver Jan Ekberg för blinda ögon och döva öron. Myten kommer fortsätta rapa floskler om sina 600 000, Reinfeldt kommer fortsätta traggla sina historier om nödvändigheten för kommande arbetsbrist, Löfven kommer hävda vikten av tolerans och Romson kommer fortsätta sin flirt med bägge sidor och tvinga både rött och blått att öppna Sveriges gränser.

I landet Sverige finns det nämligen inga problem med vår absurda invandringspolitik. Det är bara Sverigedemokrater och vi som skriver på kritiska bloggar som ser problemen i våra drömmar. Precis som med Sverigedemokrater och vi som skriver kritiskt på bloggar, kommer Jan Ekbergs uppgifter att sammanfattas som nonsens.

Källa: NWT

3 thoughts on “Misslyckad integration?

 1. De flesta svenskar som hör politikerna prata om arbetskraftsinvandringen vi så väl behöver tror att den utgör majoriteten av de som kommer. T ex i Schweiz finns det många gästarbetare från Italien (TUT) men de får inte ta in sina familjer och få dem försörjda. Helt klart måste något göras åt anhöriginvandringen. Vi tar emot en mamma från Somalia som är analfabet och aldrig tänkt sig behöva arbeta. Sen får hon hit sin man och åtta barn?! Om hon vore läkare som politikerna antyder och hennes man tandläkare så vore det inga problem.

 2. Jag tror att summan 40-50 miljarder är i underkant. Han har tidigare fått kritik för att inte räkna med kostnader i samband med kriminaliteten bland invandrare typ advokatkostnader,tolkar och liknande

  Sen så undrar jag när denna undersökning är gjord ,med början från vilket år t ex.

  Givetvis tycker jag att detta är bra att det till slut lyfts fram i etablerade media,det tyder på att en del människor trots allt har börjat vakna.

  Lars Jansson (tror han heter så ) som också är ekonom har gjort liknande beräkning men kom fram till ganska högre siffror i stil med tre siffriga miljardbelopp.

  Men återigen så är det bra att det lyfts fram i ljuset även hos gammelmedia att det är problem och kostnader i samband med den misslyckade integrationen

 3. Därför är Sverigedemokraterna det mest invandrarvänliga partiet – till skillnad från övriga partier vill SD ta ansvar för redan befintliga invandrare och en integrationspolitik värd namnet – det är orättvist mot både etniska svenskar och redan befintliga invandrare att ta in fler innan man lyckats integrera de som redan är här. Dessutom bör man kunna erbjuda egen försörjning åt alla och med nuvarande arbetslöshetssiffror är det OANSVARIGT att ta in fler.

Kommentera