Djungels lag i Nigeria

I Afrikanska länder som Nigeria, lynchas och bränns folk ibland av folkmassor utan rättvis rättegång. Om offren är skyldiga vet vi ej – ofta är det bara någon som anklagar en annan för vad som helst och som sedan får en mobb att gå till attack.

Videon nedan är från Nigeria och visar fyra University of Port Harcourt studenter som misshandlades av en mobb till de inte kunde göra motstånd längre. Universitetet har stängts på grund av våldsamma protester mot avrättningen av de fyra studenter som anklagas för att ha stulit bärbara datorer och mobiltelefoner. Det finns rapporter om att studenterna tog en bärbar dator och mobiltelefoner i stället för pengar som någon var skyldig dem.

BBC:s Bashir Sa’ad Abdullahi säger att nigerianer, missnöjda med sin polis ibland tar rättvisan i egna händer och avrättar misstänkta rövare brutalt. Det faktum att denna incident filmades och publicerades på internet – har chockat landet.

– Pettersson säger att skyll er själva om ni tittar men tänk på att vi också har en poliskår som inte förmår skydda människorna i vårt land…

One thought on “Djungels lag i Nigeria

Kommentera