Böneutrop snart verklighet

 Tack till Eva för tipset

För första gången i Sveriges historia kan det bli möjligt med böneutrop från en minaret. Det är moskén i Fittja som ansökt om böneutrop, och ett tidigare förbud kan snart komma att ogiltigförklaras. I tisdags togs ett första steg.

Intill Albysjön, i södra Stockholm, reser sig den drygt 32 meter höga minareten som sitter ihop med moskén i Fittja. Från den vill Islamiska föreningen i Botkyrka nu införa böneutrop. Men så var det inte tänkt. I alla fall inte inledningsvis. I detaljplanen inför moskébygget 1994 står det att inga böneutrop får ske från minareten. Därför har det varit tyst fram till nu.

– Det var gamla gubbar från oss på den tiden, säger Ismail Okur, ordförande i Islamiska föreningen.

– De hade precis kommit till Sverige och vågade inte så mycket. Nu är det nya gubbar. Vi har levt hela våra liv i Sverige, vi har betalat skatt, vi har varit duktiga medborgare, vi har gett mycket till Sverige. Nu vill vi ha lite tillbaka. Nu vill vi ha religionsfrihet.

– Pettersson har varit rädd för detta länge, nästa steg är ett politiskt parti…tro mig

 Dagen 

13 thoughts on “Böneutrop snart verklighet

 1. Ollirein har alldeles rätt här ang våra eftergifter. Det har alla mina muslimska vänner sagt och det tycker jag har visats i Sverige ofta på sistone.

 2. #Christian
  ”Det finns säkert dom som säger “Vad var det jag sa”
  Helt rätt ,men det är inte någon av våra ryggradslösa politiker ( SD undantaget ) som kommer att säga detta.
  Tänker direkt på ärkeäcklet Malmström när ag laser om detta idiotiska och livsfarliga tilltag från mussarna.

 3. Kan undras vilken av ”ministrarna” i marionettregeringen som blir förärad att göra premiärutropet?

 4. Det är så de lagt upp det. Här i Östersund är en moské på gång. I dagens op.se skriver en folkpartist en lovsång till den (förmodligen för att SD protesterat) bl a att den kommer att höja stadens attraktion som turistmål!!!! Vem f*n åker hit för att titta på en moské? Naturligtvis ska den ha en liten minaret men absolut inga böneutrop. Ingen politiker som har hört om taqiyya?

 5. Skall det skrikas någonstans så är det där. Finns hyreshus på avstånd men de bebos av skrikarna. Annars är det ett nerlagt COOP, en tom parkeringsplats och en OK-mack. Detta var en gång en blomstrande handelsplats med McD, COOP o.s.v.

  Sedan flyttade nissarna in och tog över och allt stängdes. Personalen på OK-macken törs säkert inget säga då merparten av kunderna är de som skriker.

 6. Detta kan och kommer att bli prejudicerande för hela Sverige.
  När muslimerna nu får detta igenom, kommer nästa krav och på det följer nästa osv.
  Snart bildas ett muslimskt parti och sedan är bollen i rullning.
  Inom kort kommer vi att ha ett samhälle som liknar de länder varifrån muslimerna flyr, där oroligheter, brott mot mänskliga rättigheter och en odemokratisk syn råder…för att inte tala om sharia-lager.
  Se bara på utvecklingen i de hyllade Egypten, Libyen och Tunisien.

 7. Otäckt är bara förnamnet. Ge dom ett lillfinger och dom tar hela armen. Det finns säkert dom som säger ”Vad var det jag sa” nu…

Kommentera