Var tredje läkare är född i ett annat land

Pettersson

Var tredje läkare är född i ett annat land – Den som påstår det är integrationsminister Erik Ullenhag och det är kanske riktigt. Pettersson träffade en sådan läkare på vårdcentralen, läkaren var säkert duktig och rätt utbildat men vad hjälper det när han varken talade eller förstod svenska – det är fullständigt livsfarligt.

Myten Ullenhag brukar även påstå att 600 000 utlandsfödda går till jobbet varje vecka. Han säger dock inte att en enda timme i veckan räknas som arbete och han borde räkna bort finnar, norrmän, danskar och övriga européer från det antalet och ställa fråga varför inte araber och afrikaner går till jobbet.

Integrationsministern säger också att med allt fler äldre i vårt land behöver vi bli fler som arbetar och inte färre samtidigt som han importerar arbetslöshet från tredje världen.

Många av dessa nyanlända pensionsräddare kommer att gå direkt in i bidragssystemen för att aldrig komma ut men det säger naturligtvis inte Myten, han säger heller inte att det tar upp till tio år för lågutbildade och analfabeter att bli självförsörjande. Skola, SFI, försörjningsstöd, bostadsbidrag och inte minst utbildning i hur vårt samhälle fungerar kommer inte att ta slut under denna generationens livstid. Det kommer att innebära enorma påfrestningar för landets ekonomi men även för de som kommer hit som nya svenskar och för ursprungsbefolkningen. Målet är visserligen att nyanlända ska få arbete efter två år men den som tror att en medelålders analfabet från Somalia eller Afghanistan ska lära sig vårt språk och ett yrke på två år är inte bara naiv – han är en idiot.

– Pettersson tvivlar men om vi nu anser att Ullenhag har rätt i att vi behöver bli fler varför inte öppna skolor i ”flyktingarnas” hemländer heller i närområden med utbildning i svenska, samhällskunskap samt yrkesutbildning där arbetsgivare sedan kan anställa färdigutbildade och önska dem välkomna till vårt land.

Debatt  DN 

4 thoughts on “Var tredje läkare är född i ett annat land

  1. Ali 1948:
    Nu föreligger ju risken för er Islamister,att tvingas bli behandlade av Israeliska läkare !!
    I Sverige är ju ett stort antal av detta duktiga folkslag,verksamma inom läkarkåren.
    Kanske det rent av på din ålders höst,blir dessa dina största fiender,som du måste förlita dig till !!
    Om du inte väljer en beduin från Somalia…eller medicinman från dins egna !!

  2. Ali, om alla utlandsfödda läkare försvann och tog med sig alla sina vänner som kräver tolkar, personliga bluffassistenter, migrationspersonal, fängelsevakter, poliser, sjukpersonal, hotellpersonal på asylförläggningarna, daddorna som tar hand om de ”ensamkommande barnen osv”

    Då skulle svenskarna räcka till och bli över.

    Vi kunde stänga 2/3 av kriminalvården, minska socialbidragen med 2/3, frigöra 300 000 bostäder osv.

    Jag fattar inte vad alla muslimer gör är när de hatar allt vi står för utom våra pengar.

  3. Mitt väbefinnade behöver du absolut inte reflektera närmre över,gläd dig istället över att din stora inavlade släkt finns tillgänglig,när det är dags för dina blöjbyten.Något annat lär inte stå till buds.

  4. Ali1948:
    Hade inte lönedumpning pågått i landet,hade också alla de ursvenska läkare som nu emigrerat,med all sannolikhet funnits kvar !!
    Hade inte det samma skett inom vårdsektorn,vore det inte 400.000 arbetslösa i landet,huvuddelen importerade exoter.Men anser nu 7-klövern att lönedumpning har högsta prioritet,blir det som det blir..
    Ett importland av bidragstagare,som konkurrerar med oss svenskar till spottpriser.

KommenteraAvbryt svar