Kommunanställda semestrar i Barcelona

Av Stefan K

För två veckor sedan reste 59 kommunanställda på semester i Barcelona och kallade detta för en viktig kick-off inför läsåret.

130 000 kostade kalaset som semesterfirarna kallade en kick-off inför terminstarten. Samtidigt har sju tjänster på skolan sparats bort, tre byskolor hotas av nedläggning och till nästa år finns ett sparkrav på 10 miljoner. Visst unnar jag löntagare att semestra, men att göra det för skattebetalarnas pengar…

Nu var väl inte resan någon dans på rosor. Hör rektorn Berit berätta hur trötta de stackars semesterfirarna var efter en dag med starka intryck i det soliga Barcelona.

Broby Grafiska

2 thoughts on “Kommunanställda semestrar i Barcelona

  1. Skillnaden som jag ser det Johnnyboy är att vi som aldrig fått åka utomlands genom våra arbetsplatser ser detta som lyx och allra helst när vi alla vet att det råder anställningsstopp på mången arbetsplats och alla andra besparingar.

    Helt klart behöver ni någon som pressar priset för den svettiga skinkmackan och sunkiga kaffet.

    Att fika och lyssna på genusforskare för 2000kr per skalle ett klart överpris.
    Eva-Marie

  2. Vari ligger skillnaden att sitta i en svettig gympasal och lyssna på en genusforskare som berättar att alla elever skall behandlas lika och att även killar kan leka med dockor, samt att det sedan serveras en svettig skinkmacka med sunkigt kaffe. Eller att vara i Barcelona och få nya intryck, kunna prata ihop sig med sina kollegor, planera terminen under avslappnade former.

    Kostnaden är densamma, runt 2.000 kr/pers men output är avsevärt större.

    Och för de som inte tillhör skolans värld är det här fortbildning, vilket ingår i alla skolors budget. Att den här skolan valt att samla all fortbildning på ett bräde, är lovvärt eftersom en stor del av pedagogens tid går åt att försöka pussla ihop sin tid för att även få rum med fortbildning.

KommenteraAvbryt svar