Ship to Gaza-aktivist misshandlad


Dror feiler

Av Olli Rein

Dror Feiler, talesperson för aktivistflottan Ship to Gaza, blev överfallen och misshandlad när han var på väg till fartyget Estelle, som låg förtöjt vid Eriksbergskajen på Hisingen i Göteborg.

Feiler klarade sig undan med skrubbsår, och tror att misshandeln är kopplad till hans engagemang i organisationen.

– De försökte inte råna mig och eftersom det har funnits hot mot mig och mot Ship to Gaza på sociala medier är det inte så långsökt, säger Dror Feiler till TT.

Händelsen, som är polisanmäld, inträffade vid midnatt natten till fredag när Feiler var på väg hem från en stödgala.

Enligt polisen kan det bli svårt att hitta gärningsmannen eftersom det saknas signalement.

TT

Arga katter får ofta rivet skinn, säger Olli. Men något säger mig att han kommer att få vara med om värre saker under denna provocerande resa, och han och de andra ombord har sig själva att skylla som Fredrik Reinfeldt brukar säga om dem som delar upp Världen i ett vi och dom.  I detta fall skadades dock inga barn, bara en barnslig man, som inte ens törs lägga fram ett signalement på den man han påstår ha misshandlat honom. Han kanske bara var ute efter lite publicitet.


7 responses to “Ship to Gaza-aktivist misshandlad

 • Lars Å Månsson

  ollierein,Pettersson m.fl.:
  I samband med denna ”tråkiga” incident på Hisingen,skall vi kanske liksom PK-pressen tillägga,att i detta fall skadades INGA barn…
  Normalt är ju i deras reportage,att minst 5-10 barn dödats eller sårats..
  Oavsett om det är Kiviks marknad eller inbördes strider i arabvärlden..Därför mitt förslag !!
  Tror att vi skall lägga detta på minnet,eftersom det KAN skapa ett positivt ansikte utåt för bloggen …eller ??

  Gilla

 • ollirein

  Det ligger mycket i det du skriver naivtive, men här skrivs gärningsmannen, inte gärningsmännen. Vi vet ju att de helst uppträder i gäng. Kanske media och Dror tror detsamma och därför låter gärningsmannen stå i singularis. Alternativt har Dror inte varit nykter och snubblat över något i hamnkvarteret och tuppat av en liten stund, och när han vaknat till trott att han blivit överfallen. Han kanske bara var ute efter lite publicitet.

  Gilla

 • naivtive

  Med tanke på hur de kriminella ser ut nu för tiden ligger sannolikheten på kulturberikare på någonstanns mellan 95-99%. Vem fasen bryr sig om Dror Feiler. Seglar de mot Gaza igen lär han ändå få plaska i Medelhavet hur som helst, hade Mossad velat skicka en hälsning så tror jag inte det hade varit ett par sparkar. Nä det är säkert hans skyddslingar som var ute och busade lite.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Men måste vara ett av de många spännande äventyr,som väntar på denna resa..Nu blev ju skadan försumbart ringa,och ”rånarna”,som försvann i sommarnattens mörker,var troligen genom naturen väl kamouflerade..i sitt revir !

  Gilla

 • allemand

  Vem f-n är Dror Feiler?

  Gilla

 • ollirein

  Det är nog precis som du skriver Lasse S. Själv var jag för trött just då för att vara så klartänkt som du är här. Ja tyvärr fast klockan var över ett på dagen, men det var ju OS-invigning igår kväll och långt in på natten.

  Gilla

 • [Blocked by CFC] Lasse S

  Enda anledningen till att det inte finns signalement är att det skulle uppfattas som rasistiskt och då tiger hederlige Dror hellre tyst än att ge sanningssägarna ”vatten på kvarnen”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: