Anlagd brand i folkhögskola


Av Pettersson

Gammelgårdens folkhögskola i Övertorneå eldhärjades natten till fredagen. Enligt polisen i Norrbotten rör det sig om en anlagt mordband och den gamla kulturhistoriskt värdefulla byggnaden totalförstördes.

– Räddningstjänsten håller på att riva upp taket och vi räknar med att skolan inte kan räddas. Vi rubricerar det som misstänkt mordbrand, säger länsvakthavande befäl Erik Kummu.

– Pettersson noterar att den gamla rektorbostaden var över 100 år gammal och att det bedrivits undervisning på platsen i 150 år utan att någon anlagt bränder. Ljugmedia inkl. TT glömmer dock nämna att skolan numera är hem för ett trettiotal så kallade ensamkommande flyktingbarn!!!!

Innan totalbranden såg byggnaden ut så här…


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: