Ord och inga visor


FjärranÖsternRedaktionen

En Österrikisk parlaments läser lusen av den Turkiske ambasadören, ”tag Orient Expressen hem!

Bra tysk språkövning med engelsk text, mycket se och hörvärd!


22 responses to “Ord och inga visor

 • ollirein

  Theodor Busse det där du erkände på Realisten att du hade varit mobbare i din ungdom bevisar du just nu. Du har nada att komma med och då stavar man andras namn på nedsättande vis och skriver nedsättande omdömmen. ”Går det ofta tokigt när du tänker”?
  Du är fortfarande inget annat än en liten tjurig mobbande skitunge. Personligen tror jag inte att du ens kan tänka själv. Det har du ju överlåtit till Robert Spencer, men han är inte här och kan rädda dig nu.
  Kan du prestera det allra minsta fakta, så vi ser att du är på riktigt och inte något litet troll.

  Gilla

 • malmo

  Jag anser att det var ett mycket bra tal av en som känner för sitt land och förstår att stå upp för landet när Turkiska ledare förolämpar.

  Undrar vad det är som är svårt att förstå, det finns ju engelsk text att ta till för oss som inte kan tyska. Teodor som kommenterar….vad vill han?

  På tal om T Busse som kommenterar han kan faktiskt heta så, jag vet en man i Skanör som heter Bob Stalin och han är tandläkare och spelar piano, dock ej samtidigt.

  Eva-Marie

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Theodor Busse:
  Det är väl helt ointressant i frågan,vad din namne/alias tilldelades för funktion efter sin nazzetid !!Det fanns många i såväl Öst som Väst,som efter sin karriär hos Adolf,fick betydande poster..Men det kan vi ju återkomma till under rätt rubrik !!

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Pica pica:
  Du uppfattade helt rätt..Det framgick inte,men hör till vanligheterna att turkarnas ledare åker till Tyskland o.Österrike för att besöka sina landsmän.Vid dessa deras glödande tal till osmanerna,förkunnar man bl.a.att de inte skall låta sig integreras och att de skall försvara sin tro och sitt språk.Detta till 2:a,3:e-generationens turkar,som till del aldrig satt sin fot i Turkiet !!
  Antingen gör man som Merkel håller händerna för öronen.Eller som denna rakframme österrikare,ger svar på tal !!

  Gilla

 • Theodor Busse

  Hej du Ålli! Nej, Busse avrättades inte. Istället utsågs han, av de allierade, till chef för civilförsvaret i Västtyskland efter kriget. Går det ofta tokigt när du tänker?

  Gilla

 • ollirein

  Theodor Busse tillhörde den inre kretsen runt Hitler, så du har väl valt ditt alias med omsorg.
  Visserligen kan han inte tillhört de värsta för han avrättades ju inte. Varför tryckte du på din egen tumme ned? Jag har i vart fall inte rört din knapp. Varför törs du inte stå med ditt eget namn?

  Gilla

 • Pica pica

  Som jag fattade Stadler så blev han förbannad över Turkiets anklagelser och ”råd” till Österrike att behandla turkiska invandrare bättre. Min tyska är ganska bra.

  Gilla

 • Theodor Busse

  Ja ni, ”Lasse” och ”Olli”… Jag blir faktiskt lite rörd. Nu har ni googlat och googlat, men det blev inte så mycket. Bara en tummetott! Jag ska avlöja en sak: jag röstade inte på Hitler. Dels föddes jag 1960, drygt 30 år efter de tyska val som förde honom till makten. Dels är jag svensk medborgare sedan födseln, så jag varken hade eller har rösträtt i Tyskland. Ni är för söta… Nyss var jag turkisk islamist, nu är jag pro-israel. Och fullblodsnazist. Vad är det för fel på er? När argumenten tryter, man näven knyter 🙂 Kör hårt, rätt in i väggen!

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  ´Theodor Busse.
  Nej,din Spencer känner jag inte till,men i ”vårt” land finns c:a 90 %,som har din uppfattning..Det känner jag till !!
  F.ö.”Realisten” är väl en extremsida,eller ??
  Men visste inte att den var pro-israelisk..

  Gilla

 • ollirein

  Kan du vara vänlig att peka ut de antisemitiska delarna av hans tal.
  Här är vi två som behärskar tyska bra, en till och med mycket bra efter att ha bott däri 30 år. Det är Lars Å Månsson.
  Dig hitta jag vid Nazisternas hemsida Realisten, så vad du fick för vibbar kan jag inte förstå.
  Har du röstat på Hitler? De har haft en sådan opinionsundersökning. När jag såg den i februari så hade hitler fått 60% av rösterna i den lilla opinionsundersökningen.

  Gilla

 • Theodor Busse

  Till er som har fått för er att jag har påstått att någon antisemitism förekommer I KLIPPET: snälla, läs lite noggrannare. Det blir ju bara löjligt om vi ska pådyvla varandra påståenden som vi inte har gjort. Det är lätt att känslorna rusar iväg, så jag förlåter er. Men det funkar bättre om ni inte beter er som sårade fanatiker (gissa vilka jag tänker på? 🙂 ). Jag har ingen dossier på Stadler, men jag litar på bland annat Robert Spencer – som mer eller mindre ägnar sitt liv åt att bekämpa islam/islamism – när han tar avstånd från herr Stadler. Ni kan ju ge er på Spencer, så får ni snart se vilket läger ni räknas till 🙂

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  ollierein:
  Tydligen har Theodor B förstått budskapet från OSTMARK…Han verkar för tillfället mycket upprörd !! Behärskar också några fraser latin,i all sin ilska …

  Gilla

 • Theodor Busse

  Jag visste att det skulle komma.. ”Du är nog turk, du är nog islamist”. Lika förutsägbart som att gravitationen får saker att falla mot jordens medelpunkt, istället för att de slungas ut i rymden. Du får nog slipa lite på din argumentationsteknik, lille vän. Din patetiska ”Ad Hominem”-attack säger en hel del om dig. Du kan förresten slå upp ”ad hominem” på wikipedia, eller ta hjälp av någon! Om jag hade fått 50 öre för varje idiot som tror att man är islamist om man inte håller med dem till 100% i deras omtöcknade tankevärld, så hade jag varit miljonär nu – gäsp… Nu kan du trycka på ”tummen ner”-knappen. 🙂

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  ollierein:’
  Ja tyska språket är ju i sin art ”hårdare”än vårt lite ”barndagshemsaktiga,lismande”,Nu var det väl innehållet,som i detta fall var det väsentliga !!
  Oavsett på vilket språk,tror jag att alla klart förstod hans budskap,om man ville förstå…
  I övrigt fann jag inte hellre något,som kunde antyda på antisionism,tvärtom!

  Gilla

 • ollirein

  Det skulle inte förvåna mig det minsta om du är turk eller någon annan islamist Theodor Busse.
  Sedan får jag korrigera mig själv lite, straffet jag nämner var från 6 månader upptill 2 år och jag antar att för så här mycket berättigad kritik, hade man nog inte skämts i Turkiet att döma ut 2 års fängelse. Turkiet är ingen rättsstat längre, Atatürk vänder sig i sin grav, när Turkiet är på väg mot Sharialagstiftning. Det är din anti-islamism Theodor Busse

  Gilla

 • ollirein

  Att tyska låter som när Hitler talade, när någon skäller ut någon annan, som i det här fallet har gjort skäl för en rejäl utskällning, är ju föga konstigt. Jag kan inte höra några antisemitiska uttalanden, däremot klart befogade antiturkiska uttalanden, för halsavskärningen av en katolsk biskop, som fick pågå utan ingrepp från någon enda närvarande turk. Detta var vad denne man så kraftigt tog avstånd från. Jag antar vidare att den vanligtvis vettiga Robert Spencer, inte själv förstår tyska, utan som engelskspråkig endast behärskar detta språk. Inte heller du Theodor Busse har någon större kunskap i Tyska, utan utgår väl från vad Robert Spencer har fått sig berättat av någon falsk profet. Antiturkisk men inte antisemitisk är vad Ewald Stadler är. Det är tillåtet, särskilt med de underliggande orsaker han tar upp. Levande begravning av 16 årig flicka i Turkiet, och tydligen utan straff, vilket mord på kristna inte heller verkar vara i Turkiet. Däremot hade det tal mot staten Turkiet han höll varit straffbart i Turkiet, med om jag minns rätt 2 år och åtta månader. Var har du dina antisemitiska uttalanden?

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Theodor Busse:
  Ja sanningen är alltid illa att höra…
  Men nog är det ärligare att öppet framföra sin mening,än att som i Sverige sopa den under mattan !!

  Gilla

 • Theodor Busse

  Från Jihad Watch (http://www.jihadwatch.org/2010/12/austrian-mp-ewald-stadler-to-turkish-ambassador-people-are-sick-and-tired-of-the-one-way-street-tole.html)

  ”UPDATE December 5: I had never heard of Stadler before seeing this video, and since posting it have been apprised of some of his antisemitic and neofascist views. Obviously he should not be and will not be a candidate for the Jihad Watch Anti-Dhimmi Award.”

  Citat av författaren Robert Spencer, som driver ”Jihad Watch”… Han är precis som jag, anti-islamist. Att han tar avstånd från Ewald Stadler säger ganska mycket.

  Jag fick verkligt obehagliga vibbar av den här videon…

  Gilla

 • Argus

  Skulle någon få för sig att göra detta i Sveriges riksdag så skulle antagligen talmannen slå sönder klubban i sina försök att stoppa det?

  Gilla

 • Pica pica

  En riktig höjdare! Så ska de bemötas! Det är ju alltid värdlandet som får kritik, klagomål och krav, alltid andras fel. Buhuuu. Sätt alla missnöjda på Orientexpressen så blir de nöjda.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  FPÖ är starka i Österrike,satt ju också en period i samlingsregeringen.Tyvärr körde deras partiledare Jörg Haider,ihjäl sig för några år sedan..Efter hans död har inte partiet haft samma framgångar,men framför allt i Södra delen av landet,(i Kärnten) tror jag att man fortfarande har en ledande ställning.
  Tänk om någon kunnar vara lika uppriktig i Sveriges Riksdag,som denna ledamot i Wien..

  Gilla

 • malmo

  Hej FjärranÖsternRedaktionen det var ord och inga visor det oj oj oj mera sådant i svensk riksdag om jag får be.
  Eva-Marie

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: