Den etniska rensningen av kristna i Syrien


Av Olli Rein

Gång på gång har vi tagit upp dagens verklighet i Syrien. Den pågående etniska rensningen av minoriteter är ett faktum. Den som är kristen, Alawite, shia, kurd eller tillhör någon annan av landets otaliga minoriteter, är inte välkommen att stanna kvar i Muslimska Brödraskapets wahhabitiska Sunni-Syrien.

Der Spiegel har besökt de kristna flyktingar som annars ignoreras av de internationella medierna. Deras existens stämmer ju inte med USA:s och EU:s scenografi av Jihadisterna invasion av Syrien. Hittills är det bara enstaka oberoende journalister som vågat avslöja verkligheten.

Men Spiegel intervjuar också en kristen oppositionspolitiker som erkänner att ”Islamistiska rebeller som stöds av staterna i Persiska viken, driver in en kil bland motståndarna genom att peka ut sekulära motståndare som Assads fiender”.

Och varför ser det så illa ut i regionen? ” I de länder som har drabbats av den arabiska våren, har amerikanarna satsat sina pengar på det Muslimska Brödraskapet. De tror att de kommer att bli den dominerande kraften i framtiden, och anpassar sig efter detta konstaterande.

JIHAD I MALMÖ

Det är inte första gången vi skriver om förföljelsen av minoriteter   från den Sunnidominerade  majoriteten utsätter framförallt den kristna delen av befolkningen för. De var ju ca 10 procent av befolkningen när den sunnimuslimska majoriteten tillsammans med det muslimska brödraskapet startade sin terrorverksamhet dem och alla andra minoriteter av inte sunnimuslimsk härkomst. Man vill ju göra Syrien till en Sunnimuslimsk Gudsstat av samma sort som man nu är på gång att skapa i Egypten, och där den nya presidenten Mohammed Mursi från M.B. och Sallafisterna bedriver häxjakt på Egyptens urbefolkning Kopterna som är kristna. Man ska enligt Mursi genomföra sin andra muslimska erövring av Egypten. Den första gjordes under 640-talet ungefär. Mer om detta HÄR och HÄR.


7 responses to “Den etniska rensningen av kristna i Syrien

 • Lars Å Månsson

  Har ni f.ö märkt att ”Storbrittanien” ligger mycket lågt i frågan..
  Varför kan jag också förklara för några av er..Shia är för dem i motsats till USA,den sekt dessa funnit lämpligast att borsta ryggen på. Därför tilldelades Great Britain,östra delen av Irak under dåvarande kriget,där Shia hör hemma med stor majoritet..
  USA tog sig an Sunnimuslimerna,som Saddam H tillhörde.Dessa såg ”the yankee`s”,som sina fiender !!Men märkligt nog blev det helt ombytta roller vid Libyens ”vår”..
  Nu var man plötsligt från alla håll villiga,att hjälpa dessa Salafister till makten !! Sak samma kommer att hända i Egypten,om inte militären kan stoppa dessa fanatiker.

  Gilla

 • ollirein

  Här kommer den sista som handlar om förföljelse av kristna och användande av barn i propaganden i den medföljande videon. Vissa har du nog kommenterat, men jag tror du möjligen har missat någon. Det går givetvis att kommentera om du vill.
  http://petterssons.bloggsida.se/politik/syrianska-terroristers-mal-att-slakta-barn-till-assadtrogna-familjer

  Jag har några som är mer allmänt hållna om du vill så kan jag skicka länkar till dessa också.
  Jag får skriva ny egen text till dagens Syrieninlägg imorgon, nu är jag trött på detta. Jag vet inget om när och hur det färdiga försvann.
  Troligen glömde jag posta om efter att ha redigerat. Det man inte har i huvudet får kroppen lida för.
  Hoppas jag har gett dig något nytt.

  Gilla

 • ollirein

  Här kommer fem inlägg från mig, ofta har dom JIHAD I MALMÖ som ursprung, men det är minst ett led till då för att nå källan.
  http://petterssons.bloggsida.se/politik/sunniextremister-bakom-massakrar-i-syrien

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/jihadister-fordriver-kristna-i-syrien

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  I förlängningen kan man också se det så,att FN har tagit parti FÖR Saudi Arabien..Shiamuslimer har till största delen sin hemvist i östra Irak o.Iran.Kanske just det sista är orsaken till att USA tagit parti i frågan..För USA som har lika liten aning om de olika sekterna inom Islam,som PK i Absurdistan,går man tydligen helt efter sin bojkottlinje mot Iran !!
  Även om det är två helt olika saker…
  F.ö tillhör ju ”bloggens egen” islamist ALI,den sida som nu kallas ”frihetskämparna”.Själv håller jag mig neutral,men skulle jag tvingas välja hade det blivit för Assad !!

  Gilla

 • ollirein

  Jag har haft flera inlägg om att det är Sunnimuslimerna med Muslimska Brödraskapet och troligen Salafisterna också, men det är första gången jag tar upp dem nu här i kommentaren. Jag har haft minst ett par inlägg bara om de kristnas situation och om barnamord med video till.
  Just nu har jag återskapat det här inlägget, men min egen text är borta. Får försöka hitta på något nytt. Man kan säga att jag har haft tekniska besvär, men det är nog så att jag själv har gjort fel, om inte Pettersson varit inne. Men det tror jag inte. Tråkigt är det att skriva om saker, jag hade ingen kopia, då jag skrev direkt på Bloggen.

  Gilla

 • allemand

  Jag har tjatat om detta länge.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: