Tjejer, akta er för utlänningar

Av Pettersson

En av Danmarks ledande experter på våld mot kvinnor, Karin Helweg-Larsen, säger att kvinnor bör vara väldigt uppmärksamma när de umgås med män från andra, utomeuropeiska kulturer. Detta sedan dansk statistik visat att mer än hälften av dem som dömdes för våldtäkt 2010 var invandrare.

– Naturligtvis är en flicka inte en medbrottsling till en våldtäkt. Men å andra sidan, du som flicka bör vara medveten om vilka signaler du skickar ut – och människor från andra kulturer kan tolka signaler annorlunda än danska män. En flicka kan mycket väl låna soffan med en dansk manlig vän och sova lugnt, medan en från ett annat land tar det som en inbjudan till sex.

Merisha Cokovic som är lokalt ordförande i den liberala alliansen, blev sur på Karin Helweg-Larsen om att kvinnorna ska tänka på vilka signaler de sänder ut och skrev ett lång kommenterar – Ärligt talat, Karin Helweg-Larsen! Vad ska en tjej göra för att förebygga våldtäkt? Vad ska en tjej göra för att bli hörd och förstådd? Ska flickor bära hijab, bara för att undvika attacker på kroppen?

Vissa politiker är rasande för åsikten om att danska flickor ska ändra sitt beteende.

I Norge och Danmark diskuteras problemen med utlänningar och deras brottslighet öppet. Ett exempel är att i Danmark anmäldes 2011 totalt 392 våldtäkter och det pratas om en epedemi medan det i Sverige anmäldes 6 509 våldtäkter men här är det tyst.

BT.dk 

4 thoughts on “Tjejer, akta er för utlänningar

  1. Som vanligt skiljer det mellan är- och börvärden i politiken. Ja, en kvinna borde kunna gå rent av naken utomhus utan att bli överfallen. Skulle jag rekommendera det – nej.

    I inslaget från det österrikiska parlamentet använder Ewald Stadler, Bündnis Zukunft Österreich (BZÖ), uttrycket toleransromantiker om sina politiska motståndare vilket är en bra beskrivning även på sjuenigheten. Om man bara är tillräckligt tolerant så löser allt sig – NOT! Det funkar inte ens i vår svenska konsensuskultur hur ska det då fungera i en nomadkultur?

    För oss som inte tillhör det sovande folket är det självklart att lära barnen försiktighet men det skär i hjärtat när jag tänker på vad andras barn kommer att bli utsatta för om och innan deras föräldrar vaknar. Här kan man tala om ren och skär arvssynd.

  2. Tystnaden om fakta från Sveriges styrande är det mest skrämmande. De låter våra barn betala priset för deras vurmande för det multikult samhälle.

Kommentera