Rött kort – utvisning

Av Pettersson

Notisen ovan är från dagens Hallandsposten, en bagatellartad händelse men tydligen så känslig att man väljer att inte lägga ut det på nätet. Hallandsposten är samma tidning som i slutet av mars i en vädernotis hoppades på vackert väder och avslutade med ”Insha’Allah”.

Här har vi en 19-årig kvinna som ansökt om asyl men fått avslag, eftersom hon inte kunde hålla sina långa fingrar i styr utan stulit varor i två butiker för 7 000 kr, vilket hon erkänt ville åklagaren döma henne till utvisning men det tycker tingsrätten är onödigt.

-Avvisning eller utvisning låter inte som någon större skillnad tycker Pettersson men det är stor skillnad. Inte minst för att efter en avvisning går det att söka asyl på nytt om hon tycker att ytterligare omständigheter tillstött medan en utvisning är en markering från samhället att sköter man sig inte är det omöjligt att komma tillbaks och den markeringen borde ligga i Sveriges intresse …

-Men Pettersson inser att alla jobbar inte i Sveriges intresse nu för tiden, bilbränder och stenkastning beror på utanförskap så varför inte stölder…det är synd om människorna sa redan Strindberg.

1 thoughts on “Rött kort – utvisning

  1. Socker-Conny sez: Med ett schysst järnrör kan man slå världen med häpnad….

    Nemesisdivina sez: Med ett schysst järnrör på fingrarna kan man minska kleptomanitendenserna hos vpåra nybyggare…

KommenteraAvbryt svar