Sveriges nya militärer

Av Stefan K

Är du ung, söker spänning, vill lära dig att skjuta och kommer från Somalia eller Irak? Då har du en framtid inom det svenska försvaret.

”Religionsutövning och olika matpreferenser tas hänsyn till”, står det i Försvarets information till de nysvenskar som vill söka utbildning inom det svenska försvaret.

500 personer med utländsk bakgrund söks till en tio veckor lång utbildning inom det svenska försvaret. Anledningen sägs vara att försvarets verksamhet sker allt oftare i miljöer utanför Sverige och att man därför behöver personer med insikt i dessa miljöers samhällen och strukturer.

Citatet ovan visar att man gärna söker muslimer och att deras krav på särskild mat och religiösa seder ska tillgodoses. Stefan K som själv gjort lumpen och tvingats äta fläsk- och köttgryta minst sex dagar i veckan under militära övningar, undrar hur detta kommer att tas emot av de nya svenska militärerna? Utbildningen kommer också att ske under vår kallaste period och därför undrar jag också om muslimerna i det nya svenska försvaret uppskattar att ligga med röven i vädret fem gånger om dagen, omgiven av meterhög snö och svinkalla vindar?

Det jag dock mest undrar över är bakgrunden på de som söker. Som bekant kan få av de som anländer visa upp en id-handling när de träder över gränsen till Sverige. Vårt land inhyser idag terrorister, extremister, grovt kriminella och krigsförbrytare som tagit sig hit under falska identiteter eller smugit sig in helt ljudlöst. Visserligen har de vapenerfarenhet och drar sig säkert inte för att döda, men är det lämpligt att ge dessa personer en närmare insyn i det svenska försvaret och många av dess hemligheter? Vi får väl hoppas att Försvarsmakten har bättre koll på vilka som befinner sig i landet och de som söker utbildningen, än vad vår regering, SÄPO och Migrationsverket har.

Nåväl är du ung, arbetslös, söker spänning och vill lära dig militär taktik, så sök. Kan du inte svenska? Strunt i det, för detta är inget som behövs i dagens Sverige. Förresten har Försvarsmakten varit så snäll att de ger informationen på ditt eget språk.

Källa: Försvarsmakten

5 thoughts on “Sveriges nya militärer

  1. Jag tror att detta hänger samman med den senaste grundlagsförändringen, där man bestämde att svensk trupp får användas mot det svenska folket, vilket ju förbjöds efter Ådalen-31. Det kan vara svårt att hitta lojala ”pursvenskar” att sätta in mot andra ”pursvenskar”.

  2. Nu tycks storhetsvansinnet äntligen ha nått landet ”stridsledning”..
    Vem drömmer inte inte om ett nytt stort erövringskrig,där vi liksom tidigare kan drömma om fornstora dar !!
    Som allemand skriver,är det ju genialiskt att liksom ”G 2 A” och andra krigskungar,ställa en form av främlingslegion för vapen..Ännu är inte gamla Svetiod förlorat !! Mod i barm ihr modige och karske muslimer och andra sökande…

  3. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor i Stråssa skriver:

    Varför ska svenskarna nödvändigtvis och så villigt nära en orm vid sin barm?

  4. Dock skrev jag på ett annat ställe att det är väl bra om andra än svenska ungdomar blir kanonmat. De har varit det i tillräckligt många år.

KommenteraAvbryt svar