Fler libyer kan få vård i Sverige

Av Stefan K

Uppemot 2000 krigsskadade libyer kan få vård i Sverige de närmaste två åren.

Majoriteten av de 50 libyer som kom till Sverige förra året har nu färdigbehandlats och återvänt hem. Nu förhandlar Transmedica med Libyen om att få hit fler libyer för vård.

Källa: TT

Lite länkar till händelser där de 50 krigsskadade libyerna varit inblandade:

3 thoughts on “Fler libyer kan få vård i Sverige

  1. Att döma av de sidoartiklar,som redogör över dessa krigets ”kämpar”,lär inte skadorna vara av svårare art..
    Möjligen finns några medfödda,i övre delen av kroppen !!
    Men herregud,svenska dårhus har ju stängt sin verksamhet sedan årtionden…Samtidigt kan ju detta vara själva grunden för,att man vårdade dem på Åhus Camping o. Malmö`s lyxhotell..

  2. Det handla nog mycket om krigsskador då med. Vi hade ju just genomlidit andra världskriget och det utan riktigt kaffe. Det ni bortskämda barnungar som väl aldrig har saknat något gott i er levnad, säger Olli själv född under dystra tider i slutet av 1949. Inte fan fick ja något kaffe då inte. Jag hade dock fått ut ransoneringskort, och dom sparade min mamma och gav mig när jag flyttade hemifrån. Man vet aldrig vad som händer sa hon. Men de här kupongerna måste ju gälla, med Livsmedelskommissionens och Svenska Statens stämplar på, sa hon stolt och överlämnade korten till mig. Än har jag dock inte haft någon nytta av dom på varken COOP eller ICA. Det sistnämnda är väl den där fjanten Stigs fel, som så mycket annat.

Kommentera