Malmö får höjd skatt nästa år

Av Pettersson  

Vid nästa årsskifte höjs kommunalskatten i Malmö med tio öre. Anledningen: Skolorna ska räddas. – Det är något av en ödesfråga att se till att Malmös elever klarar skolan, säger kommunalrådet Ilmar Reepalu (S).

Skattehöjningen beräknas ge cirka 50 miljoner extra skattekronor. ”Detta är ett kapitalt misslyckande och ett resultat av vänstermajoritetens misshushållning med Malmöbornas pengar”, skriver Anja Sonesson (M) i en kommentar.

– Pettersson undrar varför inte detta mångkulturella paradis går med vinst? Genom skatteutjämningssystemet bidrar andra kommuners skattebetalare till Malmöbornas välfärd med 3,7 miljarder per år. Det räcker tydligen inte – Reepalu – vart går alla pengar? Du får 3 700 miljoner från andra kommuner men lyckas göra slut på dem plus de ordinarie skatteintäkterna. En liten skattehöjning kommer inte att räcka, du måste öppna ögonen och se dig omkring.  

Malmö TT 

6 thoughts on “Malmö får höjd skatt nästa år

  1. @Christian vem ska lära sig. Husen? Vägarna? Politikerna vet redan allt, rubbet och lite till. Vem syftar du då på. Den arbetande befolkningen vet nog detta och lite till men har nada att säga till om. Så går det när man inte lever i en demokrati.

  2. Allt blir bättre om man skall tro PK-organet GT i dagens nätupplaga..Rubriken ”Svenskarna önkar rekordartat”,detta i motsats till en rapport för inte så länge sedan.Då hette det att vi svenskar årligen blir allt färre !!
    Hur kan detta vända på en sååå rekordkort tid ??
    Skulle nu Malmö tillhöra de utvalda i denna lyckliga födelseexplosion,kan man förmoda att skattehöjningen är tidsbegränsad.För oss i övriga landet lär också utjämningsbidragen till såväl Göteborg,Södertälje,Stockholm m.fl.rent av kunna upphöra inom kort !!!
    Äntligen ger den massinvasionen ett positivt utslag !

  3. Ja hade det inte varit för skatteutjämningen så hade man fått höja med 7-8kronor. Varför fungerar inte kulturparadiset Malmö ?

  4. Tro inte att Malmö är de enda.
    Nu står svenska kommuner inför två val:
    1. Höj skatterna med alla de konsekvenser det får.
    2. Inse fakta och bromsa flyktingströmmarna och invandring som inte är arbetsrelaterad.

  5. minsynpasaken – Sverige, Europa, världen – Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
    Christian skriver:

    Grattis malmö, lär er att invandringen kostar kulor…

KommenteraAvbryt svar