Obamas sändebud träffar Reepalu

Av Pettersson

Om två veckor, den 24 april, tar han emot president Barack Obamas särskilda sändebud i arbetet mot antisemitism, Hannah Rosenthal, som har begärt ett samtal med Malmös starke man.

Mötet sker i anslutning till att Rosenthal besöker Kulturen i Lund för att högtidlighålla hundraårsminnet av Raoul Wallenbergs födelse, skriver Sydsvenskan. Enligt USA:s ambassad har Hannah Rosenthal en längre tid följt utvecklingen i Malmö.

Ilmar Reepalu (S) har flera gånger kritiserats för sina uttalanden om judars situation i Malmö. Hans senaste påstående, i en tidningsartikel i magasinet Neo, om att judiska församlingen i Malmö infiltrerats av Sverigedemokraterna, har väckt stor uppmärksamhet och bland annat fått Judiska centralrådet att reagera starkt.

– Pettersson säger att tänk så lätt det vore för fulmedia att skriva vilka det är som ligger bakom förföljelserna…men det är ju inte högerextremister och då är det inte kul.

3 thoughts on “Obamas sändebud träffar Reepalu

  1. Lilla Kalle, har du varit i Mellanöstern ens, och i så fall var du aldrig vaken på dagtid? På natten är ju som bekant alla katter grå.

  2. det utvalda folket styr alla me järnhand! europeerna o nordbor e ryggradslösa o lyder minsta vink å i mellanöstern behandlas infödingarna som slavar!

KommenteraAvbryt svar