Sverige, mest generöst av alla


Av Stefan K

Sverige toppar listan över de länder som ger mest i bistånd.

OECD presenterar idag siffrorna över 2011 års bistånd. Sverige gav under året 36 miljarder kronor i bistånd, vilket är 1,02 procent av BNI (bruttonationalinkomsten). FN:s uppsatta mål är att bidragsländerna ska ge 0,7 procent av BNI och Sverige är ett av få länder som ger mer.

P.g.a. den ekonomiska krisen drog flertalet länder ned på biståndet förra året, men det gäller förstås inte Sverige som istället ökade sitt bistånd med 10,5 procent. Biståndsminister Gunilla Carlsson jublar och säger att Sverige kommer att få många gratulationer för detta. Samtidigt är hon bekymrad över att flertalet länder svikit sina biståndslöften när vi i Sverige upprätthåller våra.

Samtidigt i Sverige brottas både staten, kommuner och landsting med ekonomiska problem som föranleder ständiga besparingar och nedskärningar. Lägg också till det faktum som säger att Sverige tar större ansvar för världens flyktingar än något annat land i Europa. Nog tusan är vi generösa alltid, men enligt vänstersocialisterna i V och Mp bör vi ta större ansvar än vi redan gör.

Källa: SvD


One response to “Sverige, mest generöst av alla

  • Lars Å Månsson

    Ja även jag kan skänka bort andras pengar !!
    Men skulle skämmas om det som i Sverige går ut över sjuka,gamla och 10 % som klassas som fattiga..
    Hur man dessutom kan vara stolt över detta häleri,är för mig en gåta !!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: