Emos mördas i Bagdad

Av Pettersson

Ett femtontal ungdomar har dödats på senare tid i Bagdad. Det gemensamma för dem är att de alla burit uttryck för subkulturen ”emo”. Morden tros bero på en kampanj mot västerländska influenser.

Emotive hardcore är ett slags rockmusik vars entusiaster ofta klär och klipper sig på karakteristiska vis. Vanligast är att det är tonåringar som tar subkulturen till sig, så även i Bagdad. Ett praktexemplar av en emo till höger.

 Fenomenet uppmärksammades för en månad sedan då inrikesministeriet i ett uttalande kallade det för satanism. Man skrev att frågan bevakades och att man såg på det med oro hur det spreds i skolmiljöer, särskilt bland flickor. Ungdomarna bär tajta kläder, bilder av döskallar, ringar i näsor och tungor, ”såväl som andra underliga utseenden”, skrev man.

”Emo”-ungdomarna har också upprört shiamuslimska grupper och militanta företrädare har bland annat låtit cirkulera flygblad som uppmanar till stening av tonåringarna om de inte byter stil. ”Om ni inte återgår till den sunda och rätta vägen kommer ni att dödas”, stod det att läsa i ett av dem.

På tre veckor har ett femtontal ungdomars döda kroppar förts till tre olika sjukhus i östra Bagdad, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Samtliga har burit tecken på att just ha stenats eller på annat sätt misshandlats till döds. Ytterligare en dryg handfull har överlevt misshandeln.

Flygbladen innehåller mellan upp till 50 personers namn och deras adresser: ”Vi varnar er skarpt, alla ni oanständiga manliga och kvinnliga, att om ni inte upphör med er omoral inom fyra dagar kommer Guds straff att drabba er genom de som kämpar i religionens namn.”

Höga shiitiska företrädare har fördömt morden som från inrikesministeriet inte har bekräftats vara baserade på offrens kulturella uttryck. Framträdande ledaren Muqtada al-Sadr har förvisso kallat ungdomarna galna, men att de bör lagföras inte dödas.

-Pettersson tycker inte att emos är speciellt attraktiva men de är inte värre än de vandrande tälten och dem slår vi inte ihjäl här. Det tyder på en viss skillnad på kultur och kultur…

4 thoughts on “Emos mördas i Bagdad

  1. minsynpasaken – Sverige, Europa, världen – Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
    Nisse skriver:

    Oj då, illa – då kommer dom säkert att få uppehållstillstånd i Sverige, dom också… /Christian

  2. Fel Stefan, just nu är det 91 procent bara, men jag vet att det är många som tycker som vi. Då får väl partiet se till och ta för sig av dem som är rörliga. Det gäller ju då att göra sig attraktiv, det kan inte vi fixa. Det är många som undrar vart det sunda förnuftet har tagit vägen, och det är inga rasister eller fascister utan vanligt hederligt folk. De förstår inte heller, varför vi tar hit gangsters och analfabeter eller näst intill.
    Kolla här vad Annie Rööf säger.

  3. Det verkar nästan vara samma typ av behandling som de stackars punkarna i Malaysia råkade ut för. Tvångsklippning följt av ett ofrivilligt bad för att tvätta bort den västerländska smutsen. Denna kultur vill vi ha i Sverige…nåja 95% av oss.

KommenteraAvbryt svar