”Flyktingbarn”måste få halalslaktat kött och få bo centralt

Av Pettersson

De ensamkommande flyktingbarnen i Hofors kräver att få bo mer centralt och att få färdiglagad mat med halalslaktat kött. Och nu ger Socialstyrelsen de unga männen rätt – och kräver att kommunen uppfyller ”barnens” krav.

Flyktingbarnen har tidigare satt igång skadegörelse och hotat personalen på boendet i Torsåker i protest mot att de inte bor tillräckligt centralt. Dessutom kräver de att få halalslakatad mat serverad.

Socialstyrelsen har inspekterat och lyssnat på ungdomarnas klagomål och nu kräver socialstyrelsen att kommunen bättrar sig. – Vi kan bara erbjuda falukorv med kycklingkött i stället för griskött, säger Jan Bornestig, socialchef i Hofors.

Ungdomarna kräver också att få välja var de ska bo. Och även där riktar Socialstyrelsen kritik.

– Ungdomarna vill helst bo centralt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Men de får rätta sig efter massäck och vara glada att de får en placering. Alla kan inte bo i storstäder, säger Jan Bornestig till GD.

–  Migrationsverket ber oss på sina bara knän att ta emot flyktingbarn. Sedan jagas vi av Socialstyrelsen som säger att ungdomarna själva ska välja var de vill bo, konstaterar han. Precis som på andra håll har de boende asylsökarna börjat slå sönder stället i protest. Flera gånger har polisen fått rycka ut.

-Pettersson tycker att socialstyrelsen och de stackars ”barnen” ska påminnas om Darura, vilket innebär att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga. Alltså finns det inte halalslaktat kött får man äta annat och passar inte det så kan de bosätta sig i storstäder som Bagdad, Kabul eller Mogadishu och vänta på att bli serverade.

Fakta: Halalslakt är en muslimsk slaktmetod som innebär att djuret avlivas genom att halspulsådern skärs av med kniv. Genom de avskurna stora blodkärlen förblöder djuret. I Sverige är halalslakt förbjudet eftersom den sker utan att djuret bedövats.

GD.se 

1 thoughts on “”Flyktingbarn”måste få halalslaktat kött och få bo centralt

  1. Jag tycker självklart att de ska bo mest centralt i hela Sverige.
    Sagerska Palatset, tror du dom skulle va nöjda då? Äh, man kan säkert hitta på nåt att gnälla och bråka om där också.

KommenteraAvbryt svar