Regeringen nominerar Mona Sahlin till toppjobb


Av Olli Rein

Mona Muslim

Regeringen nominerar Socialdemokraternas förra partiledare Mona Sahlin som kandidat till posten som generaldirektör för Internationella arbetsorganisationen (ILO) i Genève. De svenska arbetstagar- och arbetsgivarorganisationerna stödjer kandidaturen

Mona Sahlin befinner sig i Sydamerika. Om en vecka kommer hon och arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M), som ligger bakom kandidatsförslaget, att delta i en gemensam presskonferens i Stockholm.

ILO leds sedan 1999 av generaldirektören Juan Somavia från Chile. Han avgår den 30 september 2012. Alla tidigare generaldirektörer har sedan organisationens start 1919 varit män.

ILO är FN:s fackorgan för sysselsättnings- och arbetslivsfrågor och har 183 medlemsstater. Medlemsstaterna företräds av sina regeringar, arbetsgivare och arbetstagare.

Organisationens uppgift är att främja sysselsättning, goda arbetsvillkor, respekt för arbetstagarnas rättigheter, jämställdhet i arbetslivet och social trygghet på global nivå.

ILO leds sedan 1999 av generaldirektören Juan Somavia från Chile. Han avgår den 30 september 2012. Alla tidigare generaldirektörer har sedan organisationens start 1919 varit män.

ILO är FN:s fackorgan för sysselsättnings- och arbetslivsfrågor och har 183 medlemsstater. Medlemsstaterna företräds av sina regeringar, arbetsgivare och arbetstagare.

Organisationens uppgift är att främja sysselsättning, goda arbetsvillkor, respekt för arbetstagarnas rättigheter, jämställdhet i arbetslivet och social trygghet på global nivå.

DI

Mååna på G


4 responses to “Regeringen nominerar Mona Sahlin till toppjobb

 • Law of the land

  Mona, mona, mooona……

  Toppjobb som representant för arbets-givare/tagare?
  Hon som föddes rakt in i socialdemokratin och inte haft ett riktigt jobb i hela sitt liv,
  (förutom en blixtvisit som diskare i Svenska Dagbladets personalmatsal)!

  Karriären:

  Ordförande i Barbieklubben.

  Körade för ”Hej Clown”, men ansågs inte lämplig att visa upp på schlagerscenen.

  Engagerad i SSU och FNL, pratade hellre befrielserörelsen i Rhodesia än kläder och smink.

  Förkärleken till icke nordbor fick henne att para sig med chilenaren David Peña och avla en dotter. Det omaka paret separerade då det gick upp för henne att jämlikheten bland utomeuropeer inte motsvarade hennes vanföreställningar som hjärntvättad socialist/feminist.

  Under sin tid som arbetsmarknadsminister hos Ingvar Carlsson levererade hon sin vassaste politiska replik: – Jag vet inte.
  Därefter ansågs hon så mänsklig att hon belönades med en vice statsministerpost.

  Efter att där grundligt ha skolats i den socialdemokratiska versionen av ”ärlighet”, (som vi senaste tiden sett otaliga exempel på) började hon på allvar praktisera socialism:

  För våra skattepengar och regeringens kreditkort åkte hon både taxi och ”horkanot” på sina inköpsturneer efter både kläder, blöjor och Toblerone för minst 53 174 kr, totalt hade hon snattat över 100.000 av våra skattepengar, innan rättvisan 1995 äntligen kom ifatt henne och klippte korten för det givmilda (mot sig själv), ekonomiska underbarnet.
  Skattebetalarna och nationen Sverige kunde äntligen pusta ut!

  I rättvisans namn måste vi tillägga att en del av shopoholism-utbrotten även företogs med egen oskattad bil, som dessutom var belagd med körförbud!

  1993 avslöjades att hon inte betalt Tv-licensen.
  Här förstår jag henne faktiskt, vem vill betala för propaganda mot sitt eget folk?

  Efter att i samma veva även ha avslöjats med att betala svart barnpassning, är det säkert många som skakar på huvudet när hon försöker övertyga oss om att ”Det är häftigt att betala skatt”.

  Med kronofogden i hälarna för bortglömda skatteskulder för 40000 och en gigantisk hög med obetalda parkeringsböter tog hon time-out på Mauritius tillsammans med familjen, en assistent och två livvakter, allt på statens bekostnad.

  Men allt detta spelade säkert mindre roll eftersom hon sedan barnsben fått lära sig att enda faran med socialismen, är att andras pengar kan ta slut.

  Men hon är inte färdig ännu!
  KOM IGEN, MONA!

  Därefter startade hon ett företag.
  Redan första året tar hon ut 1,1 miljoner i lön och har extra kostnader för 350 000. Företaget går med förlust och 1999 blir det konkurs.

  Året därpå betalar inte Sahlin restskatten på 30 000 i tid och ärendet går till kronofogden. 2001 och 02 går två obetalda räkningar till kronofogden och bilen får åter körförbud eftersom den inte besiktigats och skatten ej betalts.

  Sahlin förlade sedan sin mobiltelefon, vilket ledde till att Göran Perssons hemliga telefonnummer blev känt.

  Det måste efter denna kriminella, minst sagt hektiska karriär vara skönt att få en fristad hos sina svenskhatande själsfränder på expo i deras bunker, långt från de snarstuckna och inskränkta svenskarna.

  För säkerhets skull maskerar hon sig ibland solidariskt med niqab, för att smälta in i det nya Sverige.

  Hoppas nu att ILO har någon filial på andra sidan jordklotet, där hon förhoppningsvis tappar bort returbiljetten tillbaka till Geneve och Sverige, så vi slipper se spöket för all framtid!

  Med sådana politiker bleknar både krigshot, fartygskatastrofer, tsunamin och ekonomiska härdsmältor.

  TACK Mona Muslim, för att Du gett oss en liten inblick i hur politikerna sköter VÅRT land, Sverige!

  Gilla

 • Hitman & Buschmaster

  Ja de lever inte som de lär precis , solidaritet och rättvisa ? Ett av hyckleriets och egoismens fula tryne !
  Man blir bara spyfärdig ….

  Gilla

 • ollirein

  Förmodligen Stefan, om hon får jobbet. Men de har ju oftast en fantastisk flit och klarar av inte bara två utan tre heltidsjobb och med hög lön. När faan sover dom 3*8 = 24???

  Gilla

 • Stefan K

  Klia mig på ryggen, så kliar jag dig.

  Märkligt hur politikerna gör allt för slippa den vardag de själva skapat och hyllar.

  Innebär detta att tant Sahlin inte hinner med sitt jobb på Expo?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: