Hizballah och Iran planerar attentat för att stödja Syrien


Av Olli Rein

Pasdaran-Hezbollah

Libanesiska Hizballah och iranska revolutionsgardet AL Qods förbereder en serie stora attentat mot Saudiarabien, Turkiet och Israel för att lätta på Muslimska Brödraskapets tryck mot Assadregimen i Syrien varnar DEBKAfile.

Turkiska säkerhetstjänsten EGM gick i tisdags kväll ut med en varning till alla myndigheter om att agenter från Al-Qods och Hizballah infiltrerat Turkiet för att hämnas för det turkiska stödet till Brödraskapet och dess väpnade attacker mot Syrien. Iran vill förvandla Erdogans sunnistat till ett varnande exempel på vad som händer om man gör motstånd mot mullorna.

En högt uppsatt kontraterroristisk källa berättade om DEBKAfiles källor onsdagen den 18 januari, och att iranierna ska visa fram Turkiet som ett exempel, vilket visar USA och deras Mellanösternfiender vad de kan förvänta sig, när Teheran släpper Al Qods brigaderna lös mot dem.

Revolutionsgardet har också aktiverat sina omfattande shianätverk i Saudiarabien, Kuwait och Bahrain för nya attacker.

JIHAD I MALMÖ

Nu kommer antagligen propagandakriget att avlösas av ett antal attentat i de omtalade länderna, eller mot något annat av betydelse för regionen eller Israel och Västvärlden. Till att börja med så ökar propagandakriget för att ge de olika ländernas säkerhetsorganisationer en massa förvirrande information. Därefter kanske man gör de attentat man hotat med, och då kanske främst mot Turkiet, men Turkiet är ju medlem av NATO och har rätt att förvänta sig hjälp från sina allierade.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: