Odla ditt klasshat – Motborgarbussen far till Solsidan


Av Pettersson

Undrar du hur överklassen bor? Vilka är personerna bakom lyxvilllorna?

Den 28 januari tar ”Allt åt Alla” med dig på en överklassafari. Resan går till Saltsjöbaden, närmare bestämt Solsidan. Där vi bjuder på en guidad tur och berättar lite om några av Sveriges rikaste utsugare. Möt Rolf som bor i Sveriges dyraste hus och som jagas för skatteflykt. Kolla på Oscars sjöutsikt, som han själv fixade genom att ta upp kampen mot allemansrätten och kommunens tallar med sin motorsåg.

Bussresan med Motborgarbussen Linje99 blir en resa genom klassklyftornas Sverige. Vi reser förbi Fisksätra – den mest tätbefolkade förorten i hela Sverige, för att sedan göra ett stopp vid Grand Hotell Saltsjöbaden, den plats där den svenska klasskompromissen slöts. Avslutningsvis promenerar vi runt i det idylliska rikemansgettot Solsidan, bland supervillorna. På resan varvar vi turism, humor, film, snärtiga föredrag och enerverande fakta som raserar bilden av Sverige som ett klasslöst land. Hur ser befolkningsstatistik, inkomstskillnader, sjukdomsstatistik, befolkningstäthet och brottslighet ut i klassegregerade Saltsjöbaden?

Begränsat antal platser. Anmälan är bindande! Kostnad 50kr betalas innan avfärd.

– Pettersson säger varför inte, arrangemanget är visserligen polisanmält av en privatperson men den känns inte seriös så länge TV-serien inte är anmält. Låt de nyfikna som inte har annat att göra åka buss och se sig omkring. Men odla klasshat – fy fan, det vore egentligen bättre att de som ligger bakom detta skaffade sig jobb och köpte hus på solsidan i stället för att vara avundsjuka.


4 responses to “Odla ditt klasshat – Motborgarbussen far till Solsidan

 • ollirein

  Det finns nog ingenting som förbjuder dem? Men kanske forskarna har viktigare saker för sig. Forska själv vet ja! Judarna finns ju mest i Israel, där har vi inget att säga till om, när det gäller judarnas lagar.
  Egentligen ska din kommentar tas bort, då den inte håller sig till ämnet för inlägget, men jag kan se mellan fingrarna med det, om du själv svarar på din fråga.

  Gilla

 • Minoritetens Diktatur

  Borde inte denna klass skyddas istället?
  Den är en minoritet! När det gäller sionister, då anklagar ingen den ”minoriteten” för att ha stor makt över majoriteten? Varför får ingen forskare studera omskärelsens mäktigaste förespråkare?

  Gilla

 • Eva-Marie

  Odla klasshat, så dumt.Bättre då att göra något åt det tex försöka rösta in ärliga personer i riksdagen. Men hur vet man vilka som är ärliga?
  Avskaffa de överdrivna förmåner som riksdagsmännen tillskansat sig själva.

  En sådan busstur skulle jag vilja vara med på OM man får reda på hur det är på riktigt. Men jag tvivlar. Det finnas ett antal sidor på myntet.

  Pettersson tänk om de som arangerar har jobb då? Men deras lön är kanske satt och reglerat genom avtal, som undertecknats av fackförbund.Tror inte det finns många som tackar nej till pengar och en fet lön det är nog så även för dom.Jo det kan vara avundsjuka som styr.

  Jag hade en idé till Malmö stad, ordna guidad tur och visa var de kriminella bor, gangstrarna. Kanske hade vi då tagit en sväng ut i de ”finare” områden i Malmö och inte endast i ”utanförskapsområden”.
  Bussturen en bra idé men hela sanningen kommer så klart inte med.

  Gilla

 • Hannapanna

  Undrar om de kommer att nämna att Grand Hotell Saltsjöbaden också är den plats där ”Lilla Saltsjöbadsavtalet” slöts. Alltså där cheferna på alla de stora och mest inflytelserika medieföretagen bestämde att bara positiva saker för rapporteras om invandrare. Allt negativt ska förtigas.
  Nej förresten, det tror jag inte de nämner. Varför basunera ut att medierapporteringen är avsiktligt skev?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: