Journalister upprörda över sanningen


Av Pettersson

Delar av Stockholmspolisen har gjort det självklara och delat ut informationsblad med signalement på misstänkta gärningsmän för att informera allmänheten om hur det ligger till.

Nu menar journalister att Globenpolisen sprider fördommar när de talar om sanningen.

Jerry Nicklasson är huvudansvarig för Grannsamverkan på Globenpolisen och anser att det vara uppenbart varför man bör gå ut med en misstänkt gärningsmans etnicitet, och jämför med en bil som setts i samband med ett inbrott.

 – Om jag bara skriver ”bil” så finns det hur många möjliga bilar som helst, men om jag skriver Volvo V70 med röd färg och takbox blir det mycket lättare. Det är samma sak med ett signalement.

– Pettersson förstår att journalisterna är upprörda, sanningen har aldrig varit deras stora grej. Tyvärr så kommer nog inte dessa poliser att få hålla på att berätta sanningen så länge. Ledningen kommer efterpolitiska påtryckningar att tvinga in dem i PK-ledet igen.

Fulmedia


One response to “Journalister upprörda över sanningen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: