USA ekonomi i ljusa färger


Positiva Pettersson

USA:s ekonomi fortsätter att växa och det finns tecken på stabil förbättring. Det säger centralbanken Federal Reserve i sin senaste konjunkturrapport.

Ekonomin i USA växer långsamt men stadigt, och Federal Reserve målar upp en relativt ljus bild av läget i sin senaste så kallade beiga bok, en sammanställning av rapporter från centralbankens regionkontor runtom i USA.

Fed konstaterar att amerikanerna handlar mer, tillverkningsindustrin producerar alltmer, folk reser mer, och att bilbranschen går uppåt. Bilförsäljare i sydöstra USA rapporterar till exempel den bästa försäljningen på två år.

Men här kommer genast en brasklapp: konjunkturrapporten täcker perioden från slutet av november till sista december 2011, det vill säga just den period som omfattar årets största resehelg i USA, thanksgiving, och de veckor då julhandeln är som intensivast.

En del av den ekonomiska uppgången kan alltså vara tillfällig. Men Fed betonar också i sin rapport att man ser allt fler tecken på stabil förbättring för världens största ekonomi.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: