Pojke ska utvisas till Azerbajdzjan trots sjukdom


Av Pettersson

En svårt sjuk pojke ska utvisas från Sverige till Azerbajdzjan, trots att flera läkare varnat för att det innebär allvarlig risk för hans liv. Migrationsverket anser att Migrationsdomstolen tvingar dem att avvisa pojken, medan Migrationsdomstolen säger att Migrationsverket självt har haft möjlighet att avbryta avvisningen.

Det är svårt att förstå hur pojken ska kunna transporteras en enda av de 3 046 kilometrarna från Stockholm till Baku i Azerbajdzjan. – Det är en katastrof, säger pappan

 • September 2008 sökte familjen asyl efter en resa på 3 046 kilometer med pojken.
 • Maj 2009 fick familjen avslag på sin asylansökan av migrationsverket som de överklagade.
 • Oktober 2010 gick migrationsdomstolen på samma linje som migrationsverket med motiveringen att det finns vård för pojken i Azerbajdzjan.
 • Mars 2011 migrationsverket avslår på nytt familjens begäran om att få stanna.
 • Jan 2012 Familjen försöker med ny advokat och media att få myndigheterna att ändra sitt beslut.

– Pettersson undrar lite, det gick att resa hit med pojken men inte tillbaks, varför? Har sjukdomen blivit värre eller fejkar familjen? Det verkar dessutom som anledningen till att familjen nu vill stanna är att pojken är sjuk men när de kom var det för att pappan var förföljt.   

Som vanligt säger journalisterna bara hälften och granskar ingenting. Den journalist som blir först med att rejält granska journalistkåren kommer att bli berömd men inte omtyckt.

Ekot


7 responses to “Pojke ska utvisas till Azerbajdzjan trots sjukdom

 • ollirein

  Och vem är det som stått för familjens uppehälle under vistelsen här, och alla kostnader för advokater, migrationsverkets utredningar, utredningar om sjukdomen, och slutligen hemresan?

  Det finns säkert mer vi har fått stå för, men det här plus tolkar som jag just kom på är väl vad Sverige fått ut av den här olustiga historien.

  Den enes nöd är den andres bröd, och i det här fallet så är det många som fått sitt dagliga bröd från den här familjehistorien, och dit hör naturligtvis familjen själv.

  Vi måste tuffa till oss. Det finns alltför många våp inom de statsanställdas skara. De borde få avdrag på lönen, för den här typen av utgifter, och det skulle vara för alla utgifter som stulits från vår gemensamma kassa.

  Givetvis ska alla politiker som haft åsikter av detta, vara med och betala, när kostnaden är utredd. Och notan ska även inkludera den utredningen.

  Jag undrar om vi inte finge slut på sådant här då. Som Statstjänsteman och politiker, har man betalt för att göra sina beslut efter lagar och förordningar, inte efter någons samvete.

  I det fallet är det de ideella krafterna som ska ta över, om något ska ske utanför landets lagar och skyldigheter, för att döva någras samveten.

  Gilla

 • Stefan K

  När man läser om alla sjuka som anländer till Sverige, alternativt om de som plötsligt blir sjuka under sin vistelse här, så slås man av en sak.
  Det verkar som att länderna söder om Italien och öster om Polen är riktiga u-länder, där vård och omsorg bara är ord på ett papper…om ens det.
  Är det så illa att staterna i dessa områden inte ens kan hjälpa sina invånare med vård, så borde det vara lätt för regeringen att hindra flykten av all kompetens från dessa länder och hit. De behövs bättre hemma.
  Dessutom kan Sverige bistå med någon miljard extra per år, istället för att den miljarden spenderas på människor utan id-handlingar men en jävla massa krav.

  Gilla

 • Olle.

  Detta kan man läsa om Azerbajdzjan.
  Så vad är det som gör att Migrationsverkets beslut inte åtlyds.

  Baku är huvudstad i Azerbajdzjan, Asien. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

  Det är alltid passande att besöka Baku. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Baku. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

  Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Baku. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden. Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Baku, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

  Azerbajdzjan
  Ska du besöka Azerbajdzjan (Asien)? Azerbajdzjan är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Baku.

  http://www.huvudstäder.com/azerbajdzjan.php

  Gilla

 • Olle.

  Sant Lars Å Månsson, vi slipper utgifter för fler än en, och vad jag förstår så är det en psykisk störd individ, inte fa. blir han friskare i Sverige.

  Jag förstår fortfarande inte varför de vantrivs i sina egna länder, landsförrädarna som vi får hit.

  Här är bilder från landet som alla tror är fattigmansland.
  Det olje- och gasrika Azerbajdzjan.

  http://www.tripadvisor.se/Tourism-g293933-Azerbaijan-Vacations.html

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Olle:
  EN MINDRE ATT..??
  Nej Olle en HEL familj med flera barn,slipper landet Annorlunda nu försörja resten av deras liv !!!
  F.ö är det inte länge sedan en kvinnlig bloggare,förklarade hur fint och bra allt är i AZERBAJDZJAN..Alltså kan vi sova lugnt framöver,de kommer att varmt välkomnas i sitt hemland.

  Gilla

 • Olle.

  Många gånger har svenskar och andra, både enskilda och organisationer, samlat in pengar och hjälpt svårt skadade och sjuka att få vård i Sverige. Läs t.ex. här.

  Men man kan alltså inte söka asyl utan minsta asylskäl, för att man behöver bli opererad eller för att få vård och mediciner, det går helt enkelt inte enligt nu gällande lag.
  http://meritwager.wordpress.com/2009/12/12/annu-en-gang-sverige-har-inte-sjukdomsinvandring/

  Här är ett annat fall.
  Om den här unge mannen kan man inte säga att han ”hotas av utvisning”. Sanningen är att han ska lämna landet eftersom han (i detta fall hela tre gånger!) har fått avslag på sin asylansökan. Det finns inget hot om utvisning, det finns tre beslut som alla säger att han inte beviljats uppehållstillstånd och att därmed inte får vistas i landet utan måste resa tillbaka till sitt hemland.

  http://meritwager.wordpress.com/2010/03/12/den-som-har-fatt-avslag-pa-sin-asylansokan-hotas-inte-av-utvisning-han-ska-utvisas/

  Här är en bild på en svårt bränd flicka som snälla människor samlade pengar till så hon fick plastkirurgi i Umeå.
  Sedan fick hon åka tillbaka till sitt hemland Kamerun.
  http://www.folkbladet.nu/123514/2008/10/24/svart-branda-tatiana-ska-opereras-i-umea

  Gilla

 • Olle.

  Ja tack och HEJ DÅ.
  En mindre att försörja.

  Hur har dom kunnat flacka runt i flera år med ett ”sjukt” barn.
  Vilken enorm brist för SVENSK lag att inte ta sig härifrån när de har beslut från alla håll att de inte är välkomna i landet.

  http://meritwager.wordpress.com/2009/06/05/utlanningslagen-medger-inte-sjukdomsinvandring/
  Det finns ingen som helst värdering i detta, det är bara ett faktum: Sverige har inte sjukdoms-, vård- eller operationsinvandring.

  Det finns inga juridiska, lagliga möjligheter för människor som behöver olika vårdinsatser, oavsett hur behjärtansvärda de må vara, att asylinvandra på grund av sjukdom eller operationsbehov.
  Däremot kan man söka sig hit för vård eller operation och betala för det, precis som i de flesta andra länder i världen.

  Många gånger har svenskar och andra, både enskilda och organisationer, samlat in pengar och hjälpt svårt skadade och sjuka att få vård i Sverige. Läs t.ex. här.
  Men man kan alltså inte söka asyl utan minsta asylskäl, för att man behöver bli opererad eller för att få vård och mediciner, det går helt enkelt inte enligt nu gällande lag.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: