Guldsmedsrånare grävde ner byte och kläder i grop


Pettersson tackar för tipset.

Två unga rånare slog till mot Ateljé Bern på Norra Långgatan i Landskrona klockan 10.37 på torsdagen. Med mc-hjälmar på huvudet och ett pistolliknande föremål i handen tvingade de till sig guld och försvann sedan på en moped ut mot havet.

Med hjälp av vittnesuppgifter och ett viss mått av gissning, drog polisen slutsatsen att rånarna begav sig norrut längs kusten. Mopedspåren ledde vidare norrut längs kusten och patruller från både Landskrona och Helsingborg kallades in. I höjd med Hildesborg och Hilleshögs dalar, där det är backigt och svårt att ta sig fram med moped, dumpade de två rånarna sitt tvåhjuliga fordon medan blåsten ryckte i tallarna. Därefter sprang de norrut längs den leriga stigen genom skogspartiet. I kanten, intill en åker, grävde de ner rånbytet och sina kläder. Polisen fann först mopeden. Den låg slängd i branten ner mot det stormande havet, fastkilad mot ett träd.

Efter fyndet sökte en hundpatrull längs stigen och det visade sig vara helt rätt. I branten intill låg de två rånarna och gömde sig. När hundpatrullen närmade sig kom de på fötter och satte fart genom skogspartiet och ut på åkern. Tack vare att flera patruller redan var på plats i området, kunde de gripas av en spaningspatrull längre norrut i närheten av radartornet. Enligt uppgift hade de inget vapen på sig vid det tillfället. Då var klockan runt 12.

Polisen fann gropen där de grävt ner rånbytet och sina kläder. Där fanns bland annat rånarluvor, hjälmar och smycken. Det är oklart om det även låg något vapen däri. Gärningsmännen är i 20-årsåldern och kända hos polisen sedan tidigare olagligheter.

– Pettersson vill bara berätta det som inte media har plats för, nämligen att de två skånepågarna heter Ibrahim Freij och Behar Sumiq och de har trots sin ungdom rejäla meriter i den bransch de verkar i.

HD.se 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: