Pöbeln på EXPO

Pöbel är en folkhop som begår våldshandlingar, även benämnd som slödder och pack. Alltså ett starkt nedsättande ord enligt akademins ordlista. Daniel Pohl, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidskriften EXPO använder detta uttryck i sin ledarkrönika om mordet på Tommy Lundén i Ludvika och skriver bland annat…

”I helgen klev nazisterna i Svenska motståndsrörelsen in på banan. Deras budskap var ett annat. Under lördagen ställde man upp bredbent med sina grönvita fanor i centrala Ludvika och levererade sin enkla analys. Mordet beror på ”främlingsimporten”.

Att utnyttja dödsfall och upprivande händelser för egen politisk vinning är ett signum för den nazistiska och högerextrema rörelsen. Med ett politiskt budskap som vanligtvis får så gott som hela den svenska befolkningen att vända dem ryggen behöver man andra frågor att kroka tag i. Det är svårt att övertyga människor om att vi behöver en diktatur, lättare att locka människor som redan är upprörda med förenklade budskap. Det är en pöbelns taktik som kräver en upptrissad stämning och som till sin natur aldrig verkar enande och läkande. Det är den enda taktik den nazistiska rörelsen behärskar, av den enkla anledningen att den inte klarar av att betrakta människor utan att dela upp dem i vita eller svarta, vänner eller fiender.

Budskapet i lördags följde mallen. ”Vi vill gjuta mod i befolkningen”, förklarade Per Öberg från organisationens riksledning, strax efter att hans kollega i sitt tal varnat Ludvikaborna för att fler kommer att gå samma öde till mötes som Tommy Lundén.

Lokal media berättar om en ”lugn” manifestation, som om det var Grannsamverkan mot brott som hade kommit till stan. Det var lugnt. Men det säger inget om vilka som stod där med sina fanor faktiskt var”

–         Pettersson vill ställa några frågor till Daniel Pohl, beror inte mordet på främlingsimporten som du så föraktfullt kallar invandringen?

  • Vilka är pöbeln, de som protesterar mot våld genom en lugn manifestation som du själv skriver eller de som försvarar dem som begår brott i vårt land?
  • Vilka är pöbeln, de som skjuter på våra gator, de som rånar och våldtar eller de som demonstrerar mot den ökande kriminaliteten?
  • Vilka är pöbeln, är det två-barnspappan Tommy Lundén som slogs ihjäl eller är det rasisterna Erick Mushito Mwinkeu, Liban Isse Muse, Abdi Karim Ali Ise och Mohammad Abdi Ahmad som dödade Tommy Lundén för att han var svensk?  

Daniel Pohl, du gör tvärtom mot vad du säger. Du delar upp människor i svarta och vita. I goda och onda. Du förtalar ansvarskännande goda medborgare samtidigt som du försvarar de kriminella. – Du är en pöbel!

   

 

 

6 thoughts on “Pöbeln på EXPO

  1. Det tjatas ständigt om att partierna ska redovisa sina finansiärer. Så här står det på Expos hemsida:

    ”Ekonomi
    Stiftelsen Expo finansierar verksamheten via försäljning av annonser, banners, föreläsningar, donationer, prenumerationer och egna produktioner. Med undantag för Kulturrådets produktionsstödet för nyhetssajten Expo.se och tidskriften Expo har stiftelsen inget statligt stöd.

    För verksamhetsåret 2008-07-01 – 2009-12-31 hade stiftelsen en nettoomsättning på 6 701 303 kronor.
    Redovisat årsresultat för perioden var 2 425 514 kronor.
    Stiftelsens tillgångar den 31 december 2009 var 6 595 077.”

    Vilka är donatorerna och varför inga redovisningar av intäkter och tillgångar efter 2009?

  2. ”Att utnyttja dödsfall och upprivning för egen politisk vinning är ett signum för…”skriver bl.a. Expo.
    Jo men visst var det så man själva uppträdde,vid det fruktansvärda dådet i Norge…Då fanns inga förmildrande omständigheter från extremvänsterns pöbelsida !!
    Nu blåser man stort i sina lurar,när svenskvänliga på ett värdigt sätt,visar sin avsky mot mordet av en oskyldig pappa i Ludvika.
    Kan enbart instämma med Stefan ovan.Pöbeln kommer från EXPO med anhang och inte från några andra !!!

  3. Pöbel?

    Så här beskriver Wikipedia ordet: ”Pöbel är en benämning på en folkmassa, oftast använd i samband med demonstrationer eller upplopp. Ordet används i svenskan starkt nedsättande och betyder folkmassan med föraktade personer ur de lägsta samhällsklasserna. Ursprungligen kommer ordet från det fornfranska substantivet peuble (fra. peuple), av latinets populus, folk. Jämför med engelskans mob, som är en förkortning av ”mobile party”, en politisk organisation som försöker påverka genom demonstrationer, upplopp och skadegörelse.”

    Låter inte detta som en beskrivning av de så hyllade ”hjältarna” i AFA, RF och SUF. Ni vet, de organisationer där flera av Expos medarbetare haft sin bakgrund.

Kommentera