90 % av de våldtäktsdömda är invandrare


I Norge rapporteras det mer öppet om invandrares överrepresentation i brottsstatistiken. I Osl0 har exempelvis 100 % (hundra procent) av överfallsvåldtäkterna under de senaste fem åren begåtts av icke västliga invandrare.

I Stavanger har man nu gjort en liknande undersökning av 18 våldtäktsfall med 22 åtalade. Av de 22 frikändes två. En norrman och en afrikan, de dömda består av tre etniska norrmän, 10 afrikaner , en polack och fem asiater, (asiaterna är ofta pakistanier och afghaner)

Helge Bjørnestad, domare i tingsrätten, är inte överraskad över siffrorna, och säger att han inte tror detta är en slump och att det dessvärre stämmer med deras uppfattning av situationen.

Hälften av de dömda är afrikaner. Till skillnad från sina svenska kollegor menar Bjørnestad att det är viktigt att siffrorna blir kända och orsaken diskuteras. Vidare menar han att överrepresentationen bland annat kan förklaras med kulturella skillnader.

-Pettersson säger att norska politiker verkar klokare än svenska som försöker lösa problem genom att gömma dem…

Rogalandsavis


One response to “90 % av de våldtäktsdömda är invandrare

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: