Flera gripna på flyktinghotellet

Av Pettersson

Fyra personer på flyktingförläggningen i Eskilstuna har anhållits misstänkta för omfattande stölder i butiker i Eskilstuna. De greps på förläggningen i samband med att en man skulle gripas misstänkt för skyddande av brottsling i utredningen om mordförsöket där förra veckan.

Polisen hittade en mängd stöldgods på hotellet och 18 cyklar som misstänks vara stulna. Polisen hittade också bland annat märkeskläder och kosmetika som misstänks vara stulet. En 24-åring är häktad misstänkt för att ha knivskurit en annan man på flyktinghotellet förra veckan.

En person är anhållen misstänkt för skyddande av brottsling. Fyra personer är anhållna för stöld.

-Pettersson undrar varför inte de så kallade ”flyktingarna” sitter på ett plan hem. Det är ett effektivare och billigare straff än kosta på rättegångar med så löjligt låga straff så karriären fortsätter om några månader.

 Sveriges Radio 

Morgan Livh, Hotell Eskilstunas ägare, har flyktingmottagande som affärsidé. Sedan 1984 har han i Migrationsverkets regi tagit emot asylsökande. Migrationsverket har på 10 år betalat ut närmare 50 miljoner kronor till ett av hans bolag.

KommenteraAvbryt svar