En utsatt jude

Av Stefan K

”Jag var oförberedd på det hat som skulle vänta mig som jude här”.

Så inleder rabbinen Shneur Kesselman sina ord i en artikel som DN publicerade den 7:e november.

Kesselman och hans fru flyttade från USA till Malmö 2004 och upplever nu en vardag han aldrig upplevde i sitt forna hemland.

Unga killar skriker ”support Hitler”, ropar ”judejävel”, spottar på honom och utsätter honom för både trakasserier och vandalism. Hos polisen i Malmö ligger en mapp med över 80 anmälda incidenter, enbart från Kesselman.

Idag består den judiska församlingen i Malmö av 650 medlemmar och antalet har sakta sjunkit de senaste åren. Kesselman och hans fru vägrar dock lämna staden och därmed ge sina antagonister segern.

Ni minns säkert att Simon Wiesenthal centret i somras utfärdade en varning till världens judar om att inte resa till Malmö, utländska medier har gjort flertalet reportage om situationen och inte minst efter den berömda tennismatchen mot Israel.

Samtliga, inklusive intervjuoffren, är samstämmiga. Shneur Kesselman sammanfattar detta så här: ”För det mesta är det unga muslimer och det borde ingen blunda för”.

Tyvärr blundar Sverige för detta. Den verklighet media och politiker vill ge, säger att högerextrema grupper och Sverigedemokrater ligger bakom. Den verklighet media och politiker borde ge, säger att muslimer och vänsterextrema grupper ligger bakom. Givetvis känsligt, men icke desto mindre sant. Den tidigare nämnda tennismatchen omgärdades av upplopp som inte minst våldsverkare från vänsterkanten deltog i. Likadant var det under en manifestation i Malmö till stöd för Israel, där vänsterextrema grupper gjorde saken gemensamt med muslimska och angrep deltagarna med ägg, flaskor, raketer och orden ”judejävlar”.

Ni som följer nyheterna i Sverige vet säkert att just dessa vänsterextremister gärna skanderar ”inga rasister på våra gator” och ”nazzesvin” när SD har torgmöten och manifestationer. Ja, intelligensen hos våldsvänstern är ifrågasatt, men när SSU ses medverka med liv och lust får man anse att socialdemokratin går mot en ännu mörkare framtid.

Källa: DN

Malmö den 25:e januari 2009. ”Fredliga” muslimer och vänstersocialister attackerar en värdig manifestation till stöd för Israel.

KommenteraAvbryt svar